of 58952 LinkedIn

Ron Wessel

 

Thoughtleader Digital Insights Public Safety & Jusitice

 

Ron Wessel is meer dan 20 jaar actief op het gebied van digital insights en heeft zich ondermeer verdiept in de belangrijkste databronnen voor de veiligheidssector. Met de juiste data is bijvoorbeeld inzicht te verkrijgen in hoe veilig een situatie of omgeving is. Met de opkomst van de digitale burger en de digitale agent en het gebruik van social media is de hoeveelheid informatie fors toegenomen. Ron houdt zich bezig met het vraagstuk hoe al deze data kan leiden tot betere veiligheidsinzichten. Sinds 2005 is hij werkzaam bij CGI en focust hij zich op Informatie Gestuurd Optreden en Digital Policing.

 

Stuur een bericht

 • De Migratieradar – ruimtelijke kijk op de werkelijkheid

  Reageer

  Nog geen twee jaar geleden kwam een groot aantal asielzoekers naar ons land. De laatste tijd is het aantal redelijk stabiel. Maar blijft dit altijd zo? Komt er een moment waarop zij uit nood wederom in grote getale naar ons land komen? Hoe kunnen wij ons dan hierop voorbereiden, zodat we de opvang van de migranten goed kunnen regelen en veiligheid kunnen garanderen? Met inzichten vanuit de ruimte in combinatie met socialmediagegevens kunnen we helpen de migratiestormen beter te voorspellen!

 • Hallo, spreek ik met de digitale agent?

  Reageer

  In plaats van praten en bellen, appen en twitteren we tegenwoordig. Ook in onze communicatie met overheidsdiensten als de politie. Die moet daarmee om kunnen gaan. Wat daar voor nodig is, leest u in deze blog. Maak kennis met de digitale burger, de digitale agent en – jawel! – de Digital Policing Transformation Day!

   

  Onze samenleving en onze communicatie digitaliseren meer en meer. Zo was ik laatst bij een verjaardagsfeestje en een groot gedeelte van de tijd werd niet alleen gesproken, maar ook geappt, getwitterd, gefacebookt en zo meer. De Nederlands taal is heel wat nieuwe werkwoorden rijker (of volgens sommigen: armer).

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers