of 58952 LinkedIn

Robert Voûte

Robert Voûte is Vice President Consulting Geo-ICT bij CGI Nederland. Hij schrijft regelmatig blogs over Geo-ICT-oplossingen. 

 • Met 3D-informatie ontstaat een integraal en rijk ruimtelijk model

  Reageer

  GEOSPATIALE OPLOSSINGEN.

  Het is een term die je steeds vaker hoort: digital twin. Sommigen zien er zelfs de oplossing voor alles in onze datagedreven toekomst in. Deze digitale kopie of schaduw is hoe dan ook een begrip om rekening mee te houden. Maar wanneer is iets nou een digital twin? Waar bestaat hij uit. En hoe goed moet hij zijn? Onze wereld is in 3D vormgegeven, een digital twin zal dus ook iets met deze dimensies te maken krijgen.

 • De stad in al haar dimensies

  Reageer

  Het is een term die steeds vaker opgeld doet: digital shadow, ook wel digital twin(s). We doelen hiermee op de digitale kopie van bijvoorbeeld een stad. En dan het liefst in 3D. De stad in al haar dimensies leg je nu eenmaal het beste bloot met een dynamisch en real-time 3D-model.

 • De dynamiek van locatiebepaling

  Reageer

  Indoor plaatsbepaling is een belangrijk nieuw kennisdomein. Het is de ontbrekende schakel in de navigatie van ‘deur tot deur’ en het volgen van objecten in gebouwen, de missing link voor asset managers van grote gebouwen. Een missing link die ook nog eens volop in beweging is: ontwikkelingen en toepassingen volgen elkaar in rap tempo op. Vandaar dat ik u, vrij kort na mijn vorige blog, op een update kan trakteren. Met dank aan gericht onderzoek.

 • Waarom zou je binnen niet kunnen navigeren?

  Reageer

  Of je nu facility manager of medisch planner van een ziekenhuis bent, een site manager van een grote fabriek of een flink warenhuis dan wel een marketeer van een museum: de komende tijd zal je regelmatig geconfronteerd worden met in-huis-plaatsbepaling. In dit blog leg ik uit waarom en hoe je hiermee grote voordelen kunt behalen.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers