of 58952 LinkedIn

Pascal van Bentum

Director Consulting Defense & Intelligence

Al meer dan 30 jaar is Pascal van Bentum werkzaam binnen de rijksoverheid op het snijvlak van wetswijzigingen, reorganisaties en nieuwe informatievoorziening. Pascal heeft daarbij vele verschillende rollen vervuld op het gebied van complexe implementaties, beleidsadvisering, informatievoorziening, systeemontwikkeling, competentie- en projectmanagement. Hij legt daarbij altijd de verbinding tussen de IT-organisatie, professionele gebruikers, management en beleid. Zijn expertise ligt vooral in inkoop, logistiek en financiën. Sinds 1986 is hij werkzaam bij CGI. Hij is  verantwoordelijk voor kennisontwikkeling binnen het defensie domein en de vormgeving van de juiste IT-toepassingen. Pascal is daarnaast vrijwel altijd betrokken bij de implementaties en het werkend krijgen van de concepten vanuit de bedoeling. Hij is pas tevreden als alles naar behoren werkt.

 • Waarom Defensie beter af is in de public cloud

  Reageer

  Elk jaar houdt CGI gesprekken met Business en IT executives van onze klanten: The Voice of The Client-interviews. Zij delen dan hun inzichten aangaande trends die hun organisaties beïnvloeden en de implicaties hiervan. In 2019 zijn er meer dan 1.550 interviews gehouden, waaronder ook veel gesprekken met ‘Defense & Intelligence’-klanten. Daaruit blijkt dat cloudoplossingen topprioriteit zijn. Vooral de private cloud is in trek, maar ook de public cloud is in opkomst. Waarom dat logisch is, leg ik u in deze blog uit.

 • Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI werken adaptief samen in de praktijk

  Reageer

  The making of the C2OstCo-samenwerking.

  Op donderdag 15 november zetten de Koninklijke Landmacht, Capgemini en CGI tijdens het NIDV-symposiumeen handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Samen zetten we onze schouders onder het (leveren van) operationeel vermogen van de krijgsmacht en de civiele partners. Het is een verkenning naar de overeenkomsten en verschillen en de (on)mogelijkheden bij het samenwerken. De pilot heeft enkele heldere stippen aan de horizon – zo wordt op 14 februari 2019 het nieuwe C2-OndersteuningsCommando (C2OstCo) van de ondersteuningsgroep Commando Landstrijdkrachten (CLAS) geïnstalleerd. Maar ook de voorgeschiedenis is beslist de moeite waard. Er zijn namelijk enkele waardevolle succesfactoren uit deze terugblik te destilleren, bijvoorbeeld op het vlak van kennismanagement. In deze blog presenteer ik met gepaste trots ‘the making of’.

 • Digitalisering van de inkoop bij Defensie

  Reageer

  Door een wijziging van de Aanbestedingswet 2016 is per 1 juli elektronisch aanbesteden boven de aanbestedingsgrens verplicht. Dat is natuurlijk een belangrijke reden om hieraan gehoor te geven. Maar een wettelijke verplichting is nooit zo’n fijne reden om iets te doen. Bij Defensie is dan ook niet het ‘moeten’ de belangrijkste drijfveer geweest. Juist het ‘willen’ heeft de boventoon gevoerd.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers