of 58952 LinkedIn

Op weg naar de wendbare overheid

Op weg naar de wendbare overheid. Snel inspelen op nieuwe regelgeving en veranderingen
CGI Reageer

De overheid wil wendbaar zijn, om snel in te spelen op nieuwe regelgeving en veranderingen in de samenleving. CGI experts adviseren IT onder te brengen in de cloud, dit biedt nieuwe mogelijkheden om die wendbaarheid te realiseren.

‘De wendbare overheid’ is een actueel thema, zo bleek ook op het iBestuur congres. Het onderwerp stond centraal in diverse sessies, zoals de CGI-sessie met de directeur van Logius, Yvonne van der Brugge-Wolring, en de directeur van DICTU, Gerdine Keijzer-Baldé. Tijdens deze sessies kwamen diverse actuele ontwikkelingen op het gebied van  cloudtechnologie voorbij en werd gesproken over wat de overheid hiermee doet of kan doen. Marcel Lipman, IT-architect bij CGI en momenteel werkzaam bij de politie: “Bijna alle overheidsorganisaties die ik ken zijn bezig om te onderzoeken wat een transformatie naar de cloud voor hen kan betekenen. Het doel is in eerste instantie het verminderen van beheerkosten en complexiteit. En ze willen voorsorteren op meer wendbaarheid van hun IT.” Johan de Jong, thoughtleader Digital Government bij CGI, vult aan: “Dat de overheid in haar dienstverlening flexibel wil zijn, is niet nieuw. Wel nieuw zijn een aantal ontwikkelingen in cloudtechnologie, die nieuwe mogelijkheden bieden om de wendbaarheid te vergroten.”


Nieuwe mogelijkheden
De Jong en Lipman bespreken de belangrijkste ontwikkelingen, waaronder containerisatie en microservices. Ook vertellen ze over DevOps en agile werken, nieuwe manieren van werken die horen bij het ontwikkelen van cloudtechnologie.

Lees het complete artikel in iBestuur magazine.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers