of 59130 LinkedIn

Omnichannel: digitaal is ook niet alles

De overheid digitaliseert haar dienstverlening. Maar vergeet ook al die andere kanalen die burgers gebruiken niet. In deze digitale transformatie is het voor een eenduidige dienstverlening en klantbeleving van belang om de diverse kanalen te integreren.

Zelfservice via de website, chatten, Whatsapp…. er komen steeds meer kanalen bij voor het contact met de overheid. Dat is prettig voor burgers en bedrijven, want zij kunnen het kanaal kiezen dat op dat moment voor hen het beste is. Maar het betekent wel een forse uitdaging voor de overheid, want hoe zorg je ervoor dat de communicatie eenduidig is en dat de informatie die burgers en bedrijven via al die kanalen geven, wordt gebundeld? Dat is de reden dat organisaties kiezen voor omnichannel. Zoals het CAK, dat haar nieuwe online klantportaal op deze manier integreert met het telefoniekanaal.

 

Bron: iBestuur, juli 2017

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Harry van Adrichem (Finacieel medewerker bij Waterschap) op
Als eerste heb ik nog nooit gehoord van "'Omnichanel" . Dus is het misschien handig om deze term te verklaren of toe te lichten Daarnaast vraag ik mij af of er ook nagedacht wordt over de zogenaamde digibeten waaronder mensen die niet kunnen lezen of schrijven. Het gaat om 15% van de Nederlanders (info Stichting Lezen en Schrijven).

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers