of 59250 LinkedIn

Minister-president Rutte opende Spark Innovation Center van CGI Rotterdam

Minister-president Rutte opende Spark Innovation Center van CGI Rotterdam. Belevingscentrum van vernieuwing’ en een ‘venster op de toekomst’!
Reageer

Minister-president Mark Rutte opende afgelopen woensdag officieel het Spark Innovation Center van CGI in Rotterdam. De premier vindt het ‘belevingscentrum van vernieuwing’ een ‘venster op de toekomst’ en gaf aan dat de IT-sector een belangrijk aspect kan spelen voor de groei van de Nederlandse economie. CGI (NYSE: GIB) (TSX: GIB.A), de toonaangevende zakelijke en technologische dienstverlener, laat in het Spark Innovation Center aan de hand van diverse demo’s zien hoe bedrijven innovatieve IT kunnen inzetten om hun werkwijze efficiënter, goedkoper en klantgerichter te maken.

De minister-president vertelde in zijn toespraak: “Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: innovatie is de motor van onze economie. Het zorgt voor groei en banen en het maakt dat Nederland voorop blijft lopen. In Nederland hebben we een uniek model; bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken intensief samen. Dat heb ik onlangs ook gezien tijdens mijn werkbezoeken in Limburg en Groningen.”

 

Het Spark Innovation Center is ingedeeld in drie op elkaar aansluitende ‘experience zones’. In de Play Zone staat ambitie centraal, hierin worden samen met de bezoekers de kansen en mogelijkheden van de gedemonstreerde innovaties en ontwikkelingen verkend. De Business Zone laat sprekende voorbeelden uit de innovatiepraktijk zien en geeft inzicht in hoe techniek tot leven komt en toegevoegde waarde levert aan de business én de maatschappij. De derde zone, het Theater, is ten slotte de plek waar veel gehanteerde toekomstscenario’s en een brede visie op techniek, business en maatschappij worden gepresenteerd.

 

Meer weten?

Sander van den Born

Vice President Marketing, Communication & Innovation

+31 (0)20 571 3777

Stuur een e-mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers