of 58952 LinkedIn

Logica maakt iPhone-applicatie voor artsen

Reageer

Medisch specialisten kunnen razendsnel doseringen en protocollen opvragen via hun Apple iPhone, iPad of iPod-Touch.

Logica, de Europese ICT-dienstverlener en AirMedApp BV hebben in samenwerking met Guido de Rooij, anesthesioloog en arts op de traumahelicopter, een innovatieve toepassing voor de Apple iPhone ontwikkeld. Anesthesiologen kunnen met deze zogeheten app voor de iPhone – CS-Anesthesia genoemd - razendsnel allerlei informatie over reanimatie(protocollen) en informatie over geneesmiddelen opvragen. Daarnaast kunnen zij door leeftijd of gewicht van de patiënt in te toetsen ook de juiste dosering van deze medicijnen bekijken. De anesthesiologen hebben dankzij het iPhone-programma overal en altijd essentiële gegevens bij de hand. Klik hier voor meer informatie over deze app.

 

 

Naast het anesthesieprogramma is er ook een reanimatieprogramma. Deze stelt elke arts, verpleegkundige en hulpverlener die betrokken is bij reanimaties in staat om de belangrijkste protocollen op te zoeken. Voor het goed oefenen van de snelheid van hartmassage is er ook de beschikking over een metronoom, die het juiste tempo aangeeft. De toepassing geeft verder de juiste doseringen aan die bij het gewicht en de leeftijd van de patiënt passen.

 

Guido de Rooij: ‘Ik word als arts op een traumahelikopter vaak met medische spoedsituaties geconfronteerd. Het is dan van groot belang om zo snel mogelijk de juiste informatie te hebben. Deze iPhone App is een enorme hulp’.

 

 

Gerben Mak, directeur Innovatie van Logica Nederland: ’Wij zijn er trots op de medische sector te ondersteunen met deze innovatieve toepassing. Voor de iPhone en andere zogeheten smartphones zijn tot dusver maar weinig specifieke professionele programma’s ontwikkeld. Logica verwacht dat deze markt sterk zal groeien en zal haar grote ervaring van verschillende markten combineren met haar ervaringen met mobiele diensten.’

 

Voor meer informatie
Logica
Christoph Linke, persvoorlichting
Telefoon: +31 (0)20 57 13777
E-mail: pr.nl@logica.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers