of 58952 LinkedIn

Laurens Lapré

Vice President Consulting

Laurens is actief binnen het domein verkeer en vervoer sinds 1995. De laatste 10 jaar werkt hij aan intelligente transportsystemen (ITS) en slimme mobiliteitsdiensten, zowel voor overheid als commerciële marktpartijen. Hij heeft binnen de automotive industrie gewerkt aan connected services portfolio’s. Voor overheden is hij actief als ITS- en mobiliteitsbeleidsadviseur voor grootschalige ITS-projecten. Verder is hij betrokken bij verschillende ITS-netwerkorganisaties, treedt op als voorzitter en geeft regelmatig lezingen en interviews.

 

Laurens werkt aan thema’s, zoals smart mobility, ITS, vraagbeïnvloeding, gedragsverandering, gamification, big data en mobility analytics, informatie-deling en ketenknoopunten.

 • Dit zijn de troeven van Rotterdam voor duurzame mobiliteit

  Reageer

  Om de stevige doelstellingen van het klimaatakkoord te halen, zijn verregaande maatregelen rond mobiliteit nodig. In Rotterdam zetten we in op een grootschalige en duurzame gedragsverandering van reizigers én op een slimme infrastructuur.

 • Duurzame mobiliteit vraagt een breed perspectief op alle infrastructuren

  Reageer

  In de komende jaren zal de agenda in de mobiliteitswereld bepaald worden door de thema’s uitstoot, stedelijke bereikbaarheid en grootschalig onderhoud van infrastructuur, met een toenemende aandacht voor duurzaamheid. De klimaatakkoord doorrekeningen van het CBS [1] geven aan dat de huidige maatregelen waarschijnlijk niet genoeg zijn om de klimaatdoelstellingen te halen, wat zich zal vertalen naar nog meer en nog zwaardere maatregelen in de toekomst, ook in het mobiliteitsdomein.

 • Van sensor tot service: asset management optimaliseren en verduurzamen met data

  Reageer

  In de komende decennia komt de civiele infrastructuur in Nederland steeds verder onder druk te staan. Veel van deze assets zijn toe aan vervanging of renovatie. Daarnaast neemt de algehele verkeersdrukte toe in ons kleine land. Bovendien zorgen de stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden ervoor dat we slim moeten omgaan met de waterhuishouding. Dit heeft allemaal een grote impact op de wegen, bruggen, sluizen, keringen en gemalen van Nederland. Nederland moet hierdoor efficiënt omgaan met de ruimte die het heeft en de assets efficiënt inzetten. Dit kan worden gedaan met waardevolle inzichten uit data, maar hoe verkrijgen we deze insights?

 • 3D-modelling schittert in isolement

  Reageer

  Ruimtelijke 3D-modellen, waarin informatie uit allerlei databronnen in beeld gebracht worden, kunnen helpen de juiste beslissingen te nemen om een omgevingsvisie te ontwikkelen en te realiseren. Diverse gemeenten en regio’s zijn zich bewust van de mogelijkheden van 3D, maar blijven in de pilotfase hangen.

 • Bent u klaar voor de Pokémonisering van onze samenleving?

  Reageer

  Pokémon Go is iets wat je niet hebt kunnen missen deze zomer. Gelanceerd in juli en van niets naar 25 miljoen actieve gebruikers in één week. 500 miljoen downloads later genereert het spelletje miljoenen euro’s aan inkomsten per dag. Het gaf al problemen langs het spoor vóórdat het beschikbaar was in Nederland. Het heeft een koersstijging (en daarna koersval) van miljarden veroorzaakt. Een wereldwijd fenomeen dus. Een hype ook, die misschien net zo snel verdwijnt als hij ontstond. Maar er zullen meerdere vergelijkbare games volgen. Maakt u zich op de Pokémonisering van onze samenleving!

 • Van Sensor naar Service

  Reageer

  Het was onlangs in de kranten te lezen: ‘Ruim een kwart meer files in 2015 en meer verspreid’. Ondanks de vele projecten in Nederland om mensen uit de spits te krijgen, lukt het nauwelijks om de groeiende vraag naar mobiliteit bij te houden. Vrije mobiliteit is schaars aan het worden en de experts zijn het met elkaar eens: de enige oplossing is om ons mobiliteitsgedrag aan te passen. Wij – gewoontedieren – moeten andere gewoontes gaan aanleren als het gaat om bewegen door Nederland. Dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het in de praktijk is. Maar slim gebruik van data uit een groeiend aantal sensoren kan wel eens voor de oplossing zorgen.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers