of 58952 LinkedIn

Jos Siemons

Director Consulting Energy Transition

 

Jos Siemons heeft 20 jaar ervaring in de IT-industrie en is sinds 2003 actief in de energiemarkt.

 

Jos is ervan overtuigd dat IT de energietransitie naar een CO2-samenleving gaat versnellen. Een schonere wereld ligt binnen handbereik wanneer bedrijven en instellingen digitaal transformeren en IT inzetten voor nieuwe business modellen. Het wordt volgens Jos pas écht succesvol wanneer wij daarbij met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld d.m.v. projecten waarbij technologie, innovatie en ondernemerschap centraal staan.

 

Jos heeft het voortouw genomen bij de ontwikkeling van elektrisch vervoer, demand response oplossingen en IT/OT integratieplatformen in de energiemarkt.

Op dit moment houdt hij zich bezig met het digitaliseren van energienetten en het opzetten van lokale energiesystemen op basis van nieuwe technologie, zoals Blockchain. Verder maakt hij deel uit van diverse netwerken en schrijft hij regelmatig artikelen, zoals blogs.

 

Jos is kortom een ware accelerator in de energiemarkt. Zijn credo is: Make IT Happen.

  • De energietransitie als vliegwiel voor een aantrekkelijke leefomgeving

    Reageer

    The times they are a'changing!

    De overgang van fossiele naar duurzame energiebronnen is niet langer een droom, maar bittere noodzaak. Veel marktsectoren kunnen niet anders dan hun processen en werkwijzen heroverwegen en stuwen zo de mondiale energietransitie voort. Zij hebben echter niet het monopolie op onze gang naar duurzaamheid. Want net als bij de andere grote transities die onze wereld drastisch gaan veranderen – zoals de overgang van een lineaire economie naar circulaire economie – spelen ook bij de energietransitie technologie én burgers een cruciale rol. Dat zorgt niet alleen voor oplossingen, maar ook voor kansen: de energietransitie fungeert als vliegwiel voor een aantrekkelijke stad of dorp.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers