of 58952 LinkedIn

Johan de Jong

 

Director Consulting & Thougthleader Digital Government

 

Johan de Jong heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de overheid en een achtergrond in de uitvoering van Europese en Nationale wet- en regelgeving, zoals subsidies. Hij is begonnen als expert bij de Dienst Uitvoering Regelingen - nu Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In deze periode was hij verantwoordelijk voor de totale levenscyclus van regelingen; van het ontstaan in de Europese Commissie tot de behandeling van aanvragen. Later hield Johan zich als Coördinator bij dezelfde organisatie zich bezig met de stroomlijning van de primaire processen en ICT-systemen van honderden regelingen. Hij besloot zijn carrière bij RVO als hoofd Organisatie en Ontwikkeling bij de Agrarische Productschappen, waar hij verantwoordelijk was voor diverse facetten van de bedrijfsvoering.

 

In 2001 is Johan gestart bij CGI. Als Director Consulting is hij Thoughtleader op het gebied van de digitale transformatie binnen de overheidssector. Op de bedrijfskundige en architectuuraspecten geeft Johan advies en richting aan complexe transformatieprogramma’s. Hierbij schakelt hij het liefst met zowel de business als ICT. Johan gelooft dat Dynamisch Case Management de overheid in staat stelt haar doelstelling op het gebied van digitalisering duurzaam te ondersteunen. Omnichannel, toegangsverlening (Bring Your Own ID) zijn onderwerpen waar hij een speciale interesse voor heeft. Daarnaast houdt Johan zich bezig met de mogelijkheden die emerging technologieën zoals analytics en robotics bieden om de uitvoering van overheidsdienstverlening verder te optimaliseren.

 

Stuur een bericht

 • Hoe nu verder met Identity en Access Management?

  Reageer

  Op zoek naar mijn eigen ik: here IAM!

  Tientallen username en password combinaties. Meerdere soft tokens met pincodes. Een password manager op mijn smartphone die ik open met mijn vingerafdruk. Dat heb ik tegenwoordig allemaal nodig om toegang te krijgen tot mijn werkplek, tot ‘mijn overheid’, mijn favoriete webwinkels, mijn social media, mijn e-mail, mijn pensioengegevens, mijn verzekeringen en mijn bankrekening. En overal waar ik kom, moet ik mijn profiel (NAW, telefoonnummer, geboortedatum) invullen en actueel houden. Als klant, burger en medewerker denk ik dan: dit moet toch anders kunnen!

 • Model store voor overheidsdienstverlening

  Reageer

  Delen is het nieuwe vermenigvuldigen!

  Als Digital Government-expert van CGI kom ik bij veel grote uitvoeringsinstellingen over de vloer. De gesprekken die ik daar voer gaan meestal over digitalisering van de dienstverlening en de inrichting van systemen voor zaakgericht werken. Logisch: op basis van het voorgaande regeerakkoord heeft de overheid een koers ingezet, die het voor burgers en bedrijven mogelijk moet maken digitaal zaken te doen met de overheid. Hiervoor moeten bestaande, vaak verouderde systemen worden vervangen door nieuwe. Dit gebeurt veelal met moderne oplossingen voor zaakgericht werken, zoals Dynamisch Case Management (DCM). Wat opvalt in deze gesprekken, is dat veel overheidsinstellingen worstelen met dezelfde vraagstukken. Oplossingen delen ligt dan voor de hand. Hoogste tijd om kennis te maken met de digitale model store voor overheidsdienstverlening!

 • Omnichannel: digitaal is ook niet alles

  1 reactie

  De overheid digitaliseert haar dienstverlening. Maar vergeet ook al die andere kanalen die burgers gebruiken niet. In deze digitale transformatie is het voor een eenduidige dienstverlening en klantbeleving van belang om de diverse kanalen te integreren.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers