of 58952 LinkedIn

Is uw organisatie al SEPA proof?

Reageer

Grenzeloos betalen met SEPA
De deadline komt steeds dichterbij!

Op 1 februari 2014 is de Single Euro Payments Area (SEPA) een feit. Met het besluit van de Europese Commissie om het betalingsverkeer in 32 Europese landen te harmoniseren en standaardiseren, komt er een eind aan het nationale betalingsverkeer. Efficiënt betalingsverkeer door standaardisatie en eenduidige regelgeving leidt tot verbetering en transparantie voor zowel consumenten als bedrijven.

Wat verandert er?
Binnen SEPA krijgen alle financiële instellingen, bedrijven en consumenten een Europees rekeningnummer, het zogenoemde International Bank Account Number (IBAN). Nederlandse overboeking en incasso’s worden vervangen door Europese overboekingen (SEPA Credit Transfer) en Europese incasso’s (SEPA Direct Debit).

 

Impact
De impact van de invoering van SEPA is groot. Ieder bedrijf is genoodzaakt om bedrijfsprocessen en IT systemen aan te passen. Ook de communicatie naar uw klanten verandert. Zorg ervoor dat uw processen en IT-systemen ruim op tijd geschikt zijn voor SEPA. Doet u dat niet, dan ondervindt u vanaf 2014 ongetwijfeld problemen bij het ontvangen van uw geld of bij het aanleveren van betalingen en incasso-opdrachten.

 

Het is goed om u te realiseren dat de overgang naar SEPA een behoorlijke doorlooptijd kent. Afhankelijk van uw bedrijfsgrootte bedraagt de gemiddelde doorlooptijd tussen negen en achttien maanden. Met het oog op uit te voeren testen, jaarafsluitingen en feestdagen, is het raadzaam om voor half december 2013 SEPA proof te zijn.

 

CGI SEPA services
CGI heeft passende SEPA diensten en oplossingen voor alle stappen tijdens uw SEPA migratie.

 

Analyse 1. SEPA Scan
2. SEPA Adviesgesprek
Impact 3. SEPA Impactanalyse
Uitvoering

4. SEPA Consultancy
5. Mandate Manager
6. Corporate Payment Hub  
7. Fallback Service

 

Van analyse tot testen is CGI uw SEPA partner. Wij denken mee, bieden oplossingen en testen uw IT-oplossing. CGI ondersteunt uw organisatie in de migratie naar SEPA.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers