of 59179 LinkedIn

Het nieuwe inloggen: Bring Your Own ID

Reageer

Overheden en bedrijven bieden online steeds meer gevoelige diensten aan. Bankzaken, belastingaangiftes en vergunningen verlopen tegenwoordig grotendeels online. Energieleveranciers en zorgverzekeraars communiceren met klanten via een digitale Mijn-omgeving. Dit stelt hoge eisen aan IT-systemen. Hierbij is het waarborgen van de privacy van klanten en voorkomen van datalekken cruciaal. Ook het organiseren van de toegangsverlening is een steeds grotere uitdaging. Hoe zorgt een IT-manager voor een veilige, gebruiksvriendelijke én duurzame manier van inloggen?

Identity access als een service

Het is met alle ontwikkelingen én verplichtingen op het gebied van inloggen tijd voor een nieuwe manier van denken. Identity access management zal zich steeds meer ontwikkelen tot een service zoals dat eerder ook gebeurd is met Paas en Saas. CGI heeft samen met identitybeheerder Connectis ‘BYOID’ ontwikkeld: Bring Your Own ID’. Deze authenticatiedienst verbindt organisaties via één koppeling met alle e-Identitymiddelen die zij relevant vinden. IT-managers hoeven niet langer alle kennis op het gebied van toegangsverlening zelf op peil te houden, maar kunnen wel zelf steeds nieuwe eID-middelen en eventueel ook nieuwe gebruikersgroepen laten toevoegen.

 

Bron: Tijdschrift IT Management, nummer 2 2017

 

Download hier het volledige artikel

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers