of 58952 LinkedIn

Henk van Haaster

Thought Leader Big Data Analytics

 • Visualisatie van verkeersdata ‘in laagjes’ bij gesloten Velsertunnel

  Reageer

  Dat is andere spekkoek!

  Sinds april is de Velsertunnel dicht. De bijna 60 jaar oude tunnel was toe aan een grootscheepse renovatie. Tot januari 2017 kun je dit stukje A22 tussen IJmuiden en Beverwijk niet meer gebruiken en word je omgeleid naar de A9 en de Wijkertunnel. Vervelend? Ja. Maar het had een stuk vervelender kunnen zijn als Rijkswaterstaat niet zo veel zou hebben geïnvesteerd in informatie en communicatie.

 • Experimenterend van data naar sprankelende diamanten

  Reageer

  Veel organisaties beseffen dat er veel potentie zit in big data en dat ze hier ‘iets’ mee moeten. Het is vaak niet de vraag óf ze willen beginnen met een big data initiatief, maar wáár ze moeten beginnen om dit tot een succes te maken. Mijn tip: formeer een dedicated team, experimenteer, zoek daarbij inspirerende personen met inspirerende doelen en daag jezelf uit om je oplossing verder te verrijken. En zie daar: een sprankelende diamant!

 • De beste automobilist doet het licht uit en pakt de fiets

  Reageer

  Onlangs startte de eerste voorronde van ‘De Beste Chauffeur van Rotterdam’, een initiatief van de gemeente Rotterdam om goederenvervoerders bewuster (lees: duurzamer) te laten rijden. De wedstrijd is onderdeel van de Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. Het doel: een geheel emissievrije Rotterdamse binnenstad in 2020. Maar waarom alleen het gedrag van de goederenchauffeur veranderen? En waarom alleen gedrag op de weg belonen? Op naar de ultieme challenge: de Beste Burger van Nederland!

 • Hoe big data analytics kan zorgen voor minder geklaag op feestjes

  Reageer

  In de zomer van 2017 sluit één buis van de Maastunnel voor het verkeer voor een enorme renovatie en restauratie. Twee jaar lang is de buis dicht, waardoor dagelijks 30.000 motorvoertuigen een alternatieve route moeten nemen. Je hoeft geen hoogvlieger te zijn om in te zien dat dit een enorme impact op het Rotterdamse verkeer heeft. Een dergelijke megamobiliteitsuitdaging heeft het in zich om the talk of the town te worden. Gelukkig is er een prachtige oplossing binnen handbereik om te voorkomen dat die talk vooral negatief gekleurd is: big data analytics.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers