of 59179 LinkedIn

Effectief Asset Management door data en analytics

CGI Reageer

26 oktober, Huizen.

Nederland staat de komende decennia voor een enorme onderhoudsopgave. Een groot deel van onze civiele infrastructuur, met een vervangingswaarde van ongeveer 400 miljard euro, stamt uit de jaren zestig en zeventig en is aan het eind van hun (ontwerp) levensduur. Daarnaast hebben de toename en verzwaring van het wegverkeer grote impact op wegen, bruggen, viaducten en andere assets. Met de enorme theoretische vervangings- en renovatieopgave van deze assets voor de boeg, wordt er naar wegen gezocht om dit proces innovatief in te vullen.

Van data naar waardevolle inzichten

Tijdens de sessie Insights@SAS praten experts u bij over de kansen die er liggen om het vervangingsproces te optimaliseren en innovatieve producten (zoals kunstmatige intelligentie) toe te passen. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor de data die we hebben van assets die al vervangen/gerenoveerd zijn en de data van assets die bij nader inzien langer mee konden dan theoretisch verwacht werd. Centrale vraag hierbij is ‘Hoe verwerken we die data die tot waardevolle inzichten?’

In deze sessie hoort u hoe provincies, waterschappen en gemeenten met behulp van data management en analytics kunnen komen tot een integrale sturing op asset management. Met de oplossingen van SAS, gekoppeld aan de ervaring van DON Bureau en CGI is het mogelijk om een SMART asset management omgeving te creëren waardoor grip ontstaat op zowel het onderhoud als op de vervanging van assets. Daarnaast groeit de voorspelbaarheid naar de interne organisatie, de politiek en de ketenpartners.


‘Van Sensor tot Service’

Een van de sprekers is Laurens Lapré, Vice President en Consulting Expert Transport, Post and Logistics bij CGI. In zijn presentatie ‘Van Sensor tot Service’ schetst hij een wereld voor sensoren – langs de weg, in de auto – die vanuit diverse bronnen bruikbare data opleveren. Al die data uit die sensoren zijn te combineren en te fuseren met data uit allerlei andere bronnen. En dat kan verrassende inzichten opleveren die uw asset management kunnen ondersteunen: van sensor tot service.


Van nieuwe technieken naar nieuwe diensten

Door data te visualiseren kunt u nog meer waarde uit informatie halen. Een voorbeeld hiervan is de visualisatie van big data bij de deels afgesloten Maastunnel. Of 3D-modelling voor stads- en gebiedsontwikkeling. En de serious game voor brugbedieners die we voor de Provincie Zuid-Holland ontwikkelden. Van nieuwe technieken naar nieuwe diensten naar nieuwe inzichten. Op Insights@SAS vertellen wij u hier graag meer over. Door het toenemende belang van data, neemt ook het belang van cybersecurity toe. Ook op dit gebied heeft CGI veel ontwikkeld. Van het managen van complexe security-vraagstukken op basis van gedegen risicoanalyses en wet- en regelgeving tot pasklare tools als de inzet van drones bij inspecties van assets en brugcameradetectie: er zijn vele wegen die naar de gewenste veiligheid leiden.


Zelf ervaren

U hoort tijdens Insights@SAS niet alleen over oplossingen, u kunt ze ook zelf ervaren. CGI neemt demo’s mee die nieuwe IT – zoals Artificial Intelligence en serious gaming – combineren met reeds succesvol gebleken IT.

Na afloop is er een netwerkborrel en volop gelegenheid om door te praten met alle aanwezigen.

 

asset management

 

Meld u nu aan! Wij nodigen vertegenwoordigers van waterschappen en overheden die zich bezighouden met watermanagement van harte uit om deze Insights@SAS-sessie bij te wonen. U kunt zich gratis aanmelden via deze link. Meer informatie over het programma, de aanvangstijd en de locatie vindt u hier.


We zien u graag op 26 oktober in Huizen!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers