of 58952 LinkedIn

Eelco Stofbergen

Director Consulting Services en Thoughtleader Cybersecurity

Eelco Stofbergen is Director Consulting Services en Thoughtleader Cybersecurity. In deze rol leidt hij de ontwikkeling en positionering van innovatieve cybersecurity oplossingen en diensten voor CGI. Eelco richt zich op zowel de strategische als de operationele kant van cybersecurity en het spanningsveld daartussen. Daarbij heeft hij een bijzondere interesse in innovatieve benaderingen van cybersecurity, waaronder de organisatiepsychologie van cybersecurity, big data analytics, het gebruik van threat intelligence en de beveiliging van Internet of Things.

 

Eelco studeerde Econometrie in Rotterdam. Hij is bestuurslid van het cybersecurity innovatieplaftorm IIPVV en een regelmatige gastdocent over cybersecurity bij verschillende opleidingen in het hoger onderwijs.

 • Het is onveilig, maar niemand die het ziet

  Reageer

  Afgelopen week was Huib Modderkolk, journalist van de Volkskrant, bij CGI op kantoor om een lezing te geven over zijn boek ‘Het is oorlog, maar niemand die het ziet’. Tijdens dit drukbezochte event gaf Huib een aansprekende uiteenzetting van het werk en de digitale capaciteiten van inlichtingendiensten. De lezing en het boek maken ons eens te meer bewust dat inlichtingendiensten en andere ‘statelijke actoren’ dagelijks strijd voeren en proberen binnen te dringen in computersystemen. En dat kan ernstige gevolgen hebben voor overheden, bedrijven en onze maatschappij.

 • Oefening baart kunst, zeker in cybersecurity

  Reageer

  ‘Oefenen op het scherp van de digitale snede’. Zo omschreef het Ministerie van Defensie de onlangs gehouden NAVO-oefening Cyber Coalition 2017. Cyber Coalition is een grootschalige oefening waarin verschillende NAVO-landen hun krachten bundelen voor het afslaan van cyberaanvallen. In Nederland waren ook bedrijven uitgenodigd om deel te nemen. Namens CGI had ik het genoegen een rol te mogen spelen in de oefening. Een bijzonder leerzame ervaring, die ik in deze blog graag met u deel.

 • Rutte III steekt miljoenen extra in cybersecurity: Dweilen met de geldkraan open?

  Reageer

  Volgens het regeerakkoord van Rutte III gaat het nieuwe kabinet tientallen miljoenen euro’s extra investeren in cybersecurity. In de basis een goede zaak, want cybersecurity is cruciaal voor onze digitaliserende maatschappij. Maar is meer overheidsgeld wel de oplossing van de cybersecurity uitdagingen waar Nederland mee kampt?

 • WannaCry: Kroniek van een aangekondigde cybercrisis?

  Reageer

  Deze week mocht ik spreken op het iBestuur symposium in Den Haag met als thema 'Grip op Cybersecurity'. Mooie timing natuurlijk, ruim een week na de breed uitgemeten uitbraak van de WannaCry ransomware. Samen met onder ander Rob Bertholee (AIVD), Gerrit van den Burg (Openbaar Ministerie) en Jaya Baloo (KPN) deelde ik mijn visie op cybersecurity met de 250 aanwezigen. En natuurlijk kwam WannaCry diverse keren ter sprake. Wat me opviel is dat de meeste aanwezigen het met elkaar eens zijn over de risico's en wat er moet gebeuren. Maar tegelijk bekruipt me het gevoel dat we er wel over praten, maar niet daadwerkelijk doen wat nodig is om de dreiging af te weren. Dat deed mij denken aan een prachtig boek van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marques. Een boek met helaas geen happy end...

 • Vijf tips om uw organisatie in 2016 privacy-proof te maken

  Reageer

  De champagne is inmiddels ontkurkt om het nieuwe jaar in te luiden. Voorvechters van privacy hebben dit keer extra reden om te proosten op het nieuwe jaar. Op 1 januari 2016 is namelijk de Meldplicht Datalekken ingegaan. Deze meldplicht schrijft voor dat organisaties waar persoonsgegevens uitlekken verplicht zijn dit (onder bepaalde voorwaarden) te melden. De invoering van de meldplicht past in een trend van groeiende aandacht voor privacy waar organisaties op in moeten spelen.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers