of 58952 LinkedIn

Digital Learning Hub

Digital Learning Hub, veelbelovend eerste product samenwerking Defensie, Capgemini en CGI. Verbeterde kennisuitwisseling binnen de C2Ost-keten
CGI Reageer

Het Command en Control Ondersteuningscommando werkt in het kader van de Adaptieve Krijgsmacht op het kennisdomein samen met de civiele partners Capgemini en CGI. Die samenwerking levert deze week haar eerste tastbare product op, de Digital Learning Hub (DLH). Het doel van deze hub is te zorgen voor een verbeterde kennisuitwisseling binnen de C2Ost-keten. Als eerste stap is gekozen voor de directe ondersteuning van de sergeant-verbindingen welke geplaatst is op compagnies-niveau, de zogenaamde ´Foxtrot´.

Op de hub, welke ´draait´ op het Mulan-systeem, vindt de Foxtrot alle documentatie zoals instructiekaarten en detaillijsten van de FM9000 radio. Maar belangrijker nog: de hub biedt een forum waarop alle Foxtrots hun vragen kunnen stellen en opmerkingen ten behoeve van de overige gebruikers van de hub kunnen stellen. Zodoende kan kennis en ervaring veel sneller dan voorheen gedeeld worden. Tevens is het eenvoudig om de documentatie te actualiseren en bij de doelgroep te doen landen.

 

Het Kenniscentrum van de Verbindingsdienst is heel blij met het resultaat en de lancering van de hub. Luitenant-kolonel Gert Jan Kruijsbergen straalt dit ook uit. ´Maar het grote werk gaat nu pas beginnen, ´ merkt hij op. ´De ondersteuning die we, in uitstekende samenwerking met het KIXS (Kennis, Innovatie, Experimenteren en Simulatie) van het JIVC (Joint Informatievoorzieningscommando), de Foxtrots nu bieden op het gebied van de FM9000 willen we ook leveren op het gebied van andere systemen, en aan vele andere verbindingsdienstfunctionarissen. Ik nodig collega´s in het land uit een kijkje op Mulan te gaan nemen en met ons mee te denken welke diverse mogelijkheden zij zien om de hub breed te implementeren en te vullen met content die enerzijds de kennis van ons personeel verhoogt en anderzijds door de toegankelijkheid de werkdruk kan verlagen.´

 

Foto Defensie: Het testen van de verbinding via het FM9000 radiosysteem

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers