of 59345 LinkedIn

Big data: grip krijgen op de mobiliteit van de stad

Reageer

Veel gebruiksvoorwerpen uit ons dagelijks leven zijn voorzien van een simkaart en/of sensor. Denk aan mobiele devices, voertuigen en camera’s. Ze zijn daarmee een bron van data. CGI koppelt deze databronnen aan elkaar om bijvoorbeeld een beeld te creëren hoe mensen zich door een stad bewegen. Zo wordt de data van OV chipkaarten gekoppeld aan systemen die kunnen tellen hoeveel mensen er op het station op een trein staan te wachten.

Beleidsmedewerkers gebruiken deze data om allerlei scenario’s rondom grote evenementen te plannen.

Rederijen hebben containers voorzien van sensoren die bijvoorbeeld continu de temperatuur en luchtvochtigheid meten. Dat is natuurlijk heel praktisch als het gaat om het vervoer van levensmiddelen over een grotere afstand. Op afstand kan zo de temperatuur van een container vol bananen worden gereguleerd.

 

Door steeds meer gebruiksvoorwerpen uit te rusten met simkaarten of sensoren ontstaat er ook weer nieuwe data. Stoplichten met camera’s kunnen bijvoorbeeld gedrag van voetgangers en voertuigen detecteren. Zo ontstaat er als het ware een Big Data lake en zullen de mogelijkheden voor mobiliteitsdiensten oneindig zijn.

 

Download hier het interview met Laurens Lapré van CGI over big data en mobiliteitsvraagstukken.

 

Bron: Getting Smart Magazine, november 2015

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers