of 59179 LinkedIn

BestDriver-app voor duurzamer rijgedrag

Reageer

DHL Express, gemeente Rotterdam en CGI hebben een top 3 plaats behaald met de BestDriver-app voor duurzamer rijgedrag. De ICT Milieu Award wordt uitgereikt aan innovatieve ICT-projecten met een significante positieve milieu-impact, bijvoorbeeld op gebied van energie of recycling van afvalstoffen. Wij zijn erg trots op deze finaleplaats.

De BestDriver-app combineert big data analytics met gamification en gebruikt dit tweetal om duurzaam rijgedrag van chauffeurs te stimuleren. Daarvoor is inzicht nodig in het werkelijke gedrag van de chauffeur. In-carsystemen zijn bij uitstek geschikt om dat inzicht te verschaffen. De BestDriver-app is real-time gekoppeld aan een big data-platform, dat volledig geïntegreerd is met deze in-carsystemen. De gegenereerde data kan met met big data analytics-technologie real-time worden geanalyseerd, waarna de chauffeur via een mobiele interface individueel feedback krijgt op zijn rijgedrag en het gedrag van zijn voertuig. Dit gebeurt op een positieve wijze: de chauffeur krijgt via de app tips hoe hij het ‘duurzaamst’ kan rijden en zo de meeste punten kan vergaren (serious gaming). Het resultaat: een unieke app die (professionele) chauffeurs op een leuke en competitieve manier in staat stelt brandstof te besparen en veiliger te rijden tegen lagere kosten.

 

BestDriver is omarmd door de Gemeente Rotterdam en DHL Express. Rotterdam zet BestDriver-app in bij de ‘De Beste Chauffeur van Rotterdam’, een initiatief om goederenvervoerders duurzamer te laten rijden. De wedstrijd is onderdeel van de Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. Het doel: een geheel emissievrije Rotterdamse binnenstad in 2020. DHL Express, deelnemer aan ‘De Beste Chauffeur’, haakte al eerder aan met het oog op de stevige ambitie om in 2020 30 procent minder CO2-uitstoot te hebben dan in 2007. Pilots toonden aan dat de app zorgt voor minder brandstofgebruik, minder milieubelasting, lagere onderhoudskosten en een zeer evidente gedragsverandering bij de chauffeurs, zonder enkel verlies aan productiviteit. Er volgt nu een landelijke uitrol.

 

De ICT Milieu Award 2016 ging naar Jedlix voor hun iChargesmart app die het opladen regelt van elektrische auto’s op basis van de vraag en aanbod naar duurzame energie. Lees meer over de NL ICT Milieu Award op de website van ICT Nederland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

Creating a safer society!

Onze visie: een toekomst met betrokken burgers, actieve lokale communities, effectievere handhaving van de regels en ferme en snelle reddingsoperaties.

  

Afbeelding

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers