of 59345 LinkedIn

App helpt topsporters via smartphone dopingcontroleurs te informeren

Reageer
Logica ontwikkelt app samen met Nederlandse Dopingautoriteit, Innosport NL en steun NOC*NSF.

Nederlandse topsporters kunnen binnenkort via een zogeheten ‘app’ op hun smartphone de Nederlandse Dopingautoriteit op de hoogte stellen waar zij verblijven en daarmee veel administratieve handelingen en onnodige foutmeldingen voorkomen. Nederland wordt hiermee het eerste land waar dit mogelijk is.

 

Topsporters zijn verplicht om aan te geven waar ze zijn in verband met verplichte en regelmatige dopingcontroles. Dit zogeheten ‘whereabouts’-systeem moet ervoor zorgen dat controleurs de topsporters te allen tijde kunnen testen op verboden middelen. Als sporters tijdens een door henzelf opgegeven periode van zestig minuten niet aanwezig zijn op de locatie die zij hadden opgegeven terwijl er een controle plaatsvindt, dan wordt dit als een ‘gemiste test’ gemarkeerd. Als dit vaker dan drie keer in 18 maanden tijd gebeurt dan moet de sporter zich voor de tuchtcommissie van zijn sportbond verantwoorden.

 

Met de Whereabout App kan de sporter met een paar keer klikken op zijn telefoon zijn verblijfplaats doorsturen naar de Dopingautoriteit. Het invullen van de adresgegevens is niet meer nodig omdat App gebruik maakt van GPS in de smartphone.

 

De app wordt ontwikkeld door Logica in samenwerking met de Nederlandse Dopingautoriteit en Innosport NL. De Nederlandse Olympische koepel NOC*NSF steunt het initiatief.

 

 

Voor meer informatie:

 

Logica
Christoph Linke
Hoofd persvoorlichting
Tel: +31 (0)20 57 13777

 

Nederlandse Dopingautoriteit
Herman Ram
Directeur
Tel: 010 - 20 101 50

 

Innosport NL
Marc van der Zande,
R&D Program Manager Sport Products
Tel: +31 26 483 4598

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers