of 59345 LinkedIn

1000ste publieke oplaadpunt voor elektrische autos in gebruik

Reageer

Belangrijke stap in het succes van elektrisch autorijden in Nederland

Logica, de zakelijke en technologische dienstverlener, kondigt vandaag aan dat ze het door stichting e-laad.nl 1000ste geplaatste publieke oplaadpunt heeft aangesloten op haar open backoffice systeem voor elektrisch rijden. Het 1000ste oplaadpunt is in gebruik genomen in Den Bosch door burgemeester A.G.J.M. Rombouts, tevens voorzitter van het bestuur van Stichting e-laad.nl.

Het eerste publieke oplaadpunt voor elektrische auto's van de stichting e-laad.nl werd geplaatst in Tilburg op 14 oktober 2009. Op 24 juni 2011 werd in Haarlem het 500ste publieke laadpunt geopend en vandaag komt het 1000ste publieke oplaadpunt te staan naast De Gruyterfabriek in Den Bosch.

 

Logica levert het backoffice systeem 'Charge point interactive Management System' (CiMS) voor deze elektrische laadpunten. Hiermee worden de laadpunten beheerd, worden laadtransacties verwerkt en kan ook de verrekening plaatsvinden. Deze open oplossing werkt voor verschillende oplaadpunten en is volledig interoperabel. Daardoor kan de elektrische autorijder met één pas bij alle publieke laadpunten in Nederland terecht.

 

Logica is actief betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden, waarbij Nederland een voortrekkersrol speelt. Inmiddels wordt er door Logica nauw samen gewerkt met onder andere Frankrijk, Duitsland en Engeland om vergelijkbare systemen van de grond te krijgen, met als doel elektrisch vervoer internationaal mogelijk te maken.

Bekijk een overzicht van alle publieke oplaadpunten van stichting e-laad.

 

Meer informatie
Christoph Linke, persvoorlichting
Telefoon: +31 (0)20 571 3777
E-mail: pr.nl@logica.com
Twitter: @LogicaNL

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingCGI Nederland

George Hintzenweg 89

3068 AX Rotterdam

088-564 00 00

www.cginederland.nl

Meer nieuws

Secure Tracking Services (S-TrackS)

Criminelen kunnen frauderen met satellietsignalen en posities misleiden. Ook wel spoofing genoemd. Secure Tracking Services (S-TrackS) kan dit voorkomen.

 

 Afbeelding

Whitepapers

Onze expertise

IBOR: de openbare ruimte wordt duurzaam

Met de Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR)-oplossing laten verschillende soorten objecten in de publieke ruimte zich op afstand beheren.

 Afbeelding

Bloggers