of 58952 LinkedIn

Wat kunt u doen tegen de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden?

Centric Reageer
In de media zijn berichten verschenen over twee processorkwetsbaarheden (Meltdown en Spectre). Wat kunt u doen om uw systemen tegen misbruik van deze kwetsbaarheden te beschermen?

De kwetsbaarheden Meltdown en Spectre maken het voor aanvallers mogelijk om uit het systeemgeheugen informatie te verkrijgen die niet toegankelijk zou moeten zijn, zoals wachtwoorden, encryptiesleutels en informatie uit andere applicaties.

 

Updates kunnen helpen om de kwetsbaarheid Meltdown weg te nemen. De patches hiervoor zijn beschikbaar. Er kunnen hierbij echter wel performanceproblemen optreden.

 

De Spectre-kwetsbaarheid is minder eenvoudig te bestrijden, maar ook minder eenvoudig te misbruiken. De processorfabrikanten stellen firmware-upgrades beschikbaar om de kwetsbaarheid te verhelpen.


Patches en firmware-updates installeren

Het is belangrijk om patches en updates te installeren. Indien uw omgeving niet wordt beheerd door Centric, adviseren wij u om de beschikbaarheid van patches en firmware updates te monitoren en bewuste keuzes te maken in het licht van de kwetsbaarheid en de risico’s die hiermee gemoeid zijn.


Ondersteuning bij het installeren van patches

Wilt u ondersteuning bij het installeren van patches en/of firmware? Neem dan contact op met uw vaste supportafdeling van Centric, of met onze algemene supportdesk Centric Call Dispatch (+31 182 64 86 48 of dispatch.sys@centric.eu). Zij kunnen u van dienst zijn met vragen en ondersteuning met betrekking tot dit probleem. Support is bereikbaar op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers