of 63372 LinkedIn

Waarmerk drempelvrij.nl voor eDiensten Burgerzaken

Waarmerk drempelvrij.nl voor eDiensten Burgerzaken. eDiensten voor iedereen toegankelijk
Centric Reageer

De eDiensten Burgerzaken van Centric hebben het Waarmerk drempelvrij.nl behaald en zijn daarmee officieel WCAG2.1-gecertificeerd. Dat betekent dat gemeentelijke websites die de eDiensten aanbieden, voor iedereen goed te gebruiken zijn.

Digitale dienstverlening wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven, zowel zakelijk als privé. Dat geldt ook voor de digitale diensten van gemeenten en andere overheidsinstanties. Daarom heeft Centric de eDiensten Burgerzaken zo ontwikkeld dat zij voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Onze eDiensten bieden bijvoorbeeld een hoog-contrastfunctie, een vergrootglas en een voorleesfunctie. Ook zijn ze geschikt voor gebruik op meerdere platforms en apparaten, zoals een tablet of telefoon. Daarmee zijn de eDiensten ook goed te gebruiken door blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden, en mensen die motorisch beperkt of minder digivaardig zijn.

 

Onafhankelijke beoordeling

Alle burgers moeten toegang hebben tot informatie van de overheid. Sinds eind vorig jaar zijn gemeenten daarom wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat hun websites goed toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Zij kunnen deze digitale toegankelijkheid laten beoordelen door een onafhankelijke partij.

 

Ook Centric heeft de eDiensten Burgerzaken laten beoordelen, door de onafhankelijke specialisten van Cardan Technobility. Zij hebben vastgesteld dat de eDiensten voldoen aan de geldende toegankelijkheidsnormen. We zijn er dan ook trots op dat wij het Waarmerk drempelvrij.nl hebben ontvangen, voor alle eDiensten Burgerzaken.

 

Laurens Leenders van Cardan Technobility over de eDiensten Burgerzaken: "Centric neemt toegankelijkheid zeer serieus. Als je als gemeente toegankelijke diensten wilt inzetten, stellen de eDiensten van Centric je daartoe in staat."


Over het Waarmerk drempelvrij.nl

Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Je kunt het waarmerk van Centric bekijken op drempelvrij.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers