of 59130 LinkedIn

Voor het eerst lokale belastingaanslagen van 2 jaren op 1 biljet

Reageer
Op het aanslagbiljet lokale belastingen voor inwoners van Rivierenland staan dit jaar voor het eerst twee aanslagen voor de afvalstoffenheffing van Avri. De combinatie van aanslagen is mogelijk dankzij uitbreiding van de belastingsoftware van Centric.

Dat aanslagen van twee opeenvolgende belastingjaren op één biljet gecombineerd mogen worden, is het gevolg van een rechterlijke uitspraak begin vorig jaar. Om kosten te besparen deed Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) in 2014 een proef, waarbij belastingaanslagen van twee opeenvolgende belastingjaren op één aanslagbiljet waren gecombineerd.

 

Halvering verzendkosten

Een inwoner maakte hiertegen bezwaar. Dit leidde tot een uitspraak van Rechtbank Gelderland die BSR in het gelijk stelde. Hierdoor hoeven er niet langer twee aparte aanslagen verzonden te worden. Dit zorgt een halvering van het aantal verstuurde biljetten. “De kostenbesparing is aanzienlijk,” aldus Mary Scholtus, directeur van BSR. “BSR heeft dit nu gerealiseerd, maar ik verwacht dat er snel meer gemeenten en belastingkantoren volgen.”

 

Het gecombineerde biljet bevat een aanslag voor het basistarief 2016 en een aanslag voor het aantal keren dat een huishouden in 2015 restafval aanbood. Belastingsamenwerking Rivierenland verstuurt de aanslagen de komende maanden naar inwoners. Inwoners die daarvoor toestemming gaven, ontvangen de aanslagen in hun Berichtenbox van MijnOverheid.

 

Gecombineerde aanslag ook beschikbaar voor andere organisaties

BSR gebruikt de belastingsoftware van Centric. Centric heeft deze software in samenwerking met BSR aangepast zodat het mogelijk is om aanslagen van opeenvolgende jaren op één biljet te combineren. De nieuwe functionaliteit is ook beschikbaar voor andere organisaties die de belastingsoftware van Centric gebruiken.

 

De heer Ritzema uit Lienden was het niet eens met het combineren van belastingaanslagen van twee jaren op één aanslagbiljet door BSR, maar werd uiteindelijk in het ongelijk gesteld door de rechtbank. Hij neemt nu sportief van Mary Scholtus (directeur BSR) het eerste aanslagbiljet in ontvangst waarop twee belastingaanslagen op één aanslagbiljet zijn gecombineerd.

 

Contact

Ron aan de Wiel, Accountmanager
+31 182 34 57 01 / Ron.aan.de.Wiel@centric.eu
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers