of 59250 LinkedIn

Uw inwoners centraal geïnformeerd over hun leefomgeving

Reageer

Als gemeente wilt u inwoners eenduidig informeren over wat er speelt in hun directe leefomgeving. In geval van calamiteiten als een uitslaande brand, maar ook bij hoge waterstanden of milieuverontreiniging.  Met het Omgevingsdashboard van Centric toont u alle relevante omgevingsinformatie in één centraal, online platform. In een interactieve webapplicatie zien burgers realtime gegevens over hun buurt, stad en regio. Hiermee verhoogt u op een laagdrempelige manier uw dienstverlening en de betrokkenheid van inwoners.

Weten wat het Omgevingsdashboard voor uw gemeente kan betekenen?

Bekijk de video:

 

Het Omgevingsdashboard 

  • Eenduidige informatie voor inwoners over hun leefomgeving
  • Betere crisiscommunicatie bij calamiteiten
  • Verhoogde zelfredzaamheid en betrokkenheid
  • Ontwikkeld in publiek-private samenwerking
  • Uit de Centric-cloud, zonder investering en zonder eigen infrastructuur

 

Veiligheid in uw gemeente

Een van de taken van uw gemeente is om inwoners zowel preventief als gedurende calamiteiten goed te informeren over mogelijke risico’s. Inwoners stellen u vragen over een nabije spoorlijn waarop chemische treinen rijden of over de veiligheid van het industrieterrein. Met het Omgevingsdashboard biedt u hen een centraal, online platform met alle relevante informatie uit hun directe leefomgeving.

Dankzij het Omgevingsdashboard zijn inwoners beter voorbereid op incidenten, omdat zij zich tijdens de 'koude' fase kunnen informeren. In geval van een calamiteit ('warme' fase) helpt het dashboard bovendien bij uw crisiscommunicatie. Het biedt inwoners een concreet handelingsperspectief. Door realtime updates en een interactieve kaart blijven uw inwoners op de hoogte van de situatie. Hiervoor is het dashboard gekoppeld aan systemen van bijvoorbeeld politie, brandweer en veiligheidsregio. Zo verbetert u uw dienstverlening en verhoogt u de zelfredzaamheid bij calamiteiten.

 

Verhoog de betrokkenheid van inwoners

Het Omgevingsdashboard is ook geschikt voor andere omgevingsinformatie. Denk bijvoorbeeld aan milieu-informatie van omgevingsdiensten, actuele waterstanden of storingsinformatie van nutsbedrijven. Ook kunt u het Omgevingsdashboard interactief inrichten. Burgers kunnen onveilige of milieuonvriendelijke situaties dan zelf online melden. Zo verhoogt u naast de zelfredzaamheid ook de betrokkenheid in uw gemeente.

 

Publiek-private samenwerking

Centric heeft ruime IT-ervaring in het domein van Openbare Orde en Veiligheid. Daarbij werken we graag in publiek-private samenwerkingen. Het Omgevingsdashboard is daarom ontwikkeld samen met verschillende gemeenten, de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant en met financiering van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Het Omgevingsdashboard zet u als webapplicatie direct in vanuit de Nederlandse Centric-cloud. U hoeft daarnaast geen verdere investeringen te doen of infrastructuur aan te schaffen. U betaalt alleen een vaste lage prijs voor het gebruik. Centric zorgt voor het leveren, onderhouden en doorontwikkelen van het Omgevingsdashboard.

 

Vraag nu een demo aan

Benieuwd wat het Omgevingsdashboard voor uw gemeente kan betekenen? Vraag dan nu een demo bij u op locatie aan

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers