of 59854 LinkedIn

Tilburg live met integrale oplossing voor sociaal domein

Reageer

Na een intensief implementatietraject en de geslaagde definitieve conversie, volgde deze week de definitieve ‘go’. In maart ondertekenden Hoofd PO&I Michel Wolters van Tilburg en Centric-directeur Noor Ferket een contract voor ten minste zeven jaar.

De gemeente ondersteunt haar inwoners op het gebied van participatie, inkomen, minima, jeugd, leerlingenvervoer en Wmo. Behalve voor de eigen inwoners voert Tilburg ondersteuningstaken uit voor acht omliggende gemeenten, zoals jeugdzorg voor de regio Hart van Brabant.

De gemeente Tilburg koos voor de bewezen standaardoplossingen van Centric, omdat die nauw aansluiten bij de hoge ambities van de gemeente op het gebied van snelle, betrouwbare en digitale dienstverlening aan burgers in de regio.

 

Werken in één integrale oplossing

Tilburg kiest hiermee voor een integrale standaardoplossing die zichzelf al bij een groot aantal andere gemeenten in de praktijk heeft bewezen. Voordeel voor de medewerkers is dat zij nu nog maar in één systeem werken en in het beslissingsproces volledige ondersteuning krijgen van de Centric Kennissystemen. Met de totaaloplossing biedt Tilburg haar inwoners een samenhangend ondersteuningsaanbod voor het sociaal domein.

Ook de uitgebreide koppelvlakken op basis van open standaarden waren een belangrijk punt in de overweging. Projectleider Peter de Punder: “Die koppelvlakken vergemakkelijken straks het zaakgericht werken en het aansluiten van diensten waarmee inwoners online zelfstandig hun aanvragen afhandelen.”

Ook over de implementatie is De Punder te spreken: “Centric heeft de overstap uitstekend begeleid. Dat geeft vertrouwen voor onze verdere samenwerking!”

 

Contact

Silvia Thape, Communicatieadviseur
 +31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers