of 62812 LinkedIn

Snellere schuldhulp met het Onvermogenportaal

Webinar: snellere schuldhulp met het Onvermogenportaal
Centric Reageer

Sneller hulp bieden bij problematische schulden? En hierbij tijd besparen?

Schrijf je dan hier in voor het  webinar over het vernieuwde Onvermogenportaal van BakerWare.

Proces ‘Onvermogen’ bij problematische schulden

Wanneer iemand structureel niet aan de betalingsverplichtingen kan voldoen, is er sprake van problematische schulden. In 2019 is het aantal schuldhulpverleningen toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in de eerste maanden van dit jaar is al duidelijk dat deze aantallen verder stijgen. De huidige coronamaatregelen zullen hier zeker invloed op hebben.

 

Het proces ‘Onvermogen’ is een omvangrijk proces, met veel uiteenlopende werkzaamheden. Een brede groep is hierbij betrokken zoals schuldhulpverleners, curators en bewindvoerders. De vele en diverse werkzaamheden vragen in de praktijk een grote capaciteit.

 

Sinds vijf jaar kunnen werkzaamheden in het gehele ‘Onvermogen’ proces geautomatiseerd worden ondersteund door het Onvermogenportaal. Meerdere belastingorganisaties gebruiken dit portaal al en ontvangen alle vragen en verzoeken nog uitsluitend digitaal. Bijkomend voordeel is dat deze verzoeken geautomatiseerd worden verwerkt in Centric Belastingen. Naast duidelijk overzicht in de aanvragen en de geautomatiseerde verwerking levert dit voor deze organisaties aanzienlijke tijdsbesparingen op. In 2019 was er sprake van circa 86.000 unieke digitale acties in digitale dossiers. Als hierbij ook wordt gekeken naar het geautomatiseerd zoeken en tussentijdse extra status updates vonden er vorig jaar tussen de 100.000 en 150.000 acties per klant plaats.

 

Er zijn al 3.000 schuldhulpverleners en bewindvoerders die het Onvermogenportaal gebruiken. Ben jij al bekend met dit portaal? Wij laten je graag kennismaken met de mogelijkheden in ons webinar. Meld je vandaag nog aan!

 

Wanneer?

Dit webinar, dat plaatsvindt op donderdag 11 juni om 13.30 uur, geeft een indruk van de voordelen en mogelijkheden in het Onvermogenportaal. Marco van Beek is jarenlang actief geweest voor een belastingorganisatie en heeft daar veel praktijkervaring opgedaan met het portaal. Hij deelt zijn kennis graag met je in dit webinar.

 

Als je je hebt aangemeld, ontvang je op donderdag 11 juni om 12.30 uur de link naar het webinar. Lukt het niet om het webinar live te volgen? Geen probleem, het is achteraf terug te kijken. Bij aanmelding ga je ermee akkoord dat eventuele vragen of antwoorden van jou worden meegenomen in de streaming achteraf.

 

Registreer je nu via deze link

 

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Bel of mail dan gerust met Marco van Beek (06 2050 6189) of Douwe van der Boon (06 2097 1194).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers