of 59130 LinkedIn

Samenwerken aan ‘een sterke stad op slappe bodem’

Reageer
Studenten van de opleiding Smart Technology aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap ontwikkelen samen met onder meer de gemeente Gouda, Centric en onderzoeksinstellingen een methode om meer te weten over bodemdaling en grondwaterpeil.

Het is een precair evenwicht: is de grondwaterstand te hoog? Dan krijg je natte voeten. Daalt de bodem te snel? Dan dreigt schade aan infrastructuur de fundering van gebouwen. In het project Sterke stad op slappe bodem verdiepen MBO-studenten van CIV Smart Technologie zich in opdracht van onder meer Deltares en TU Delft in de relatie tussen grondwaterpeil, bodemdaling en de verzakking van gebouwen.

Met een zelf ontwikkelde grondwatermeter en slimme IT-oplossingen willen de studenten informatie inwinnen over de grondwaterstand en het dalen van de bodem. De data die wordt verzameld heeft als doel om op termijn preventief te kunnen optreden. De volgende stap in het project is het geschikt maken van de slimme grondwatermeter voor een proef bij een aantal huishoudens in Gouda.

 

Slimme oplossingen

Het middelbaar beroepsonderwijs, bedrijven, de overheid en onderzoeksinstellingen werken samen aan het ontwikkelen van slim technologieonderwijs voor MBO'ers. Voor deze professionals van de toekomst is de opleiding Smart Technology opgezet. In praktijkgerichte opdrachten bij echte bedrijven leren ze slimme oplossingen bedenken met verschillende technieken in combinatie met IT.

Leen Blom, manager R&D bij Centric: “Studenten van CIV Smart Technology zijn sterk in het combineren van theorie en praktijk. Die vertaling naar praktische oplossingen vinden we bij Centric heel belangrijk.”

 

Goede aansluiting van onderwijs op arbeidsmarkt

Innovatieve technologie is mensenwerk. Om te blijven innoveren zijn voldoende goed opgeleide technici cruciaal. De relatie met hogescholen en universiteiten is dan ook belangrijk voor bedrijven als Centric.

Samen optrekken met kenniscentra, overheden en andere gerenommeerde partners leidt tot nieuwe kennis en innovaties die de economische positie van de regio versterken en zorgt ervoor dat studenten beschikken over de vaardigheden waar het bedrijfsleven om vraagt.

 

Bekijk de video over CIV Smart Technology:

 

Contact:

Marlies Aanhaanen, Manager Communications
 +31 6 50 50 77 11 / marlies.aanhaanen@centric.eu 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers