of 59250 LinkedIn

Ron Bartels

Ron Bartels is als businessunitmanager verantwoordelijk voor de activiteiten van Centric binnen het taakveld Werk, Inkomen en Zorg. Deze blog verscheen ook op de website van Xcensus.

 • Is de GBI wel een goed idee?

  Reageer

  Op 4 oktober schreef Peter Mom 2 interessante artikelen in iBestuur “Samen met zijn allen” en “Eerst zien, dan geloven” over de GBI-plannen van vijftien gemeenten, die voornemens zijn om samen ondersteunende systemen te bouwen voor de uitvoering van de Participatiewet. Deze publicaties hebben niet tot reacties geleid. Opmerkelijk, want het onderwerp dat Peter in zijn artikelen behandelt, lijkt mij voldoende voer voor discussie. Heeft iedereen deze artikelen over het hoofd gezien of niet willen zien?

 • Samenwerken in het juiste verband

  Reageer

  Samenwerkingsverbanden binnen het gemeentelijk sociaal domein bestaan al sinds de tachtiger jaren. Een van de eerste, waarschijnlijk zelf allereerste, was de Intergemeentelijke Sociale Dienst Schouwen Duiveland. Revolutionair destijds. In de loop van de jaren zijn er steeds meer samenwerkingsverbanden bij gekomen. De focus lag daarbij op de gemeenschappelijke uitvoering van Werk en Inkomen. De uitvoering van WVG en later Wmo bleef vaak achter bij de individuele gemeenten.

 • Duizend bloemen bloeien

  Reageer

  Tijd om even terug te kijken op de invoering van de decentralisaties, nu alweer anderhalf jaar geleden. Op 9 mei organiseerde Centric samen met de Blommestein Groep voor het derde opeenvolgende jaar het Actualiteitendiner, een smakelijke maar vooral informatieve ontmoeting. Een mooie gelegenheid om het te hebben over de overheidsdienstverlening op het gebied van werk, inkomen en zorg. Verschillende prominenten uit het sociaal domein discussieerden in het Haagse hotel Des Indes met elkaar over sociale allianties in de zorg.

 • De eerste schapen zijn over de dam!

  2 reacties

  In een van mijn vorige blogs vroeg ik mij af wanneer het eerste schaap over de dam zou komen met uitbesteding van uitvoerende taken op het gebied van uitkeringsverstrekking. Nu, ruim een jaar later, is het zover.

 • Uitbesteden uitkeringsverstrekking: wanneer komt het eerste schaap over de dam?

  1 reactie

  Halverwege vorig jaar introduceerden wij een nieuwe vorm van dienstverlening in het sociale domein voor gemeenten en samenwerkingsverbanden: wij nemen ze de uitvoering van backoffice-taken op het gebied van uitkeringsverstrekking volledig uit handen. Denk aan het verwerken van aanvragen, mutaties, periodieke berekening van uitkeringen en het debiteurenbeheer.

 • Eindadvies VISD: daar kunnen we wat mee

  Reageer

  Teruggekomen van vakantie trof ik een volle elektronische postbus aan. Een substantiële bijdrage werd daarbij geleverd door het eindadvies vanuit KING naar aanleiding van de Verkenning Informatievoorziening Sociaal Domein (VISD), een lijvige rapportage met dito bijlagen. De afgelopen dagen heb ik dit advies eens goed bekeken en ik werd daarbij aangenaam verrast.

 • Komkommertijd

  Reageer

  Hier in het zuiden is de vakantie aangebroken. Mijn kinderen waren al een paar weken aan het ‘afbouwen’ op school en nu zijn ze echt vrij. Het weer gaat zowaar ook de goede kant op en we hebben zelfs al een keer ’s avonds wat langer buiten kunnen zitten. Nog een paar weekjes geleidelijk aan toewerken naar onze jaarlijkse reis naar La Bella Italia. Eigenlijk ben je al half met vakantie.

 • Wat is de waarde van een akkoord?

  Reageer

  Begin april hebben het kabinet en werkgevers en werknemers het sociaal akkoord gesloten. In dit sociaal akkoord zijn afspraken gemaakt die haaks staan op het eerder gesloten regeerakkoord. Dit regeerakkoord was de basis voor gemeenten, en ook voor ons als leverancier, om de voorbereiding van de decentralisaties (onder andere de Participatiewet) verder op te pakken. Hier is flink in geïnvesteerd. Het sociaal akkoord haalt een streep door de afspraken in het regeerakkoord of zet op zijn minst de rem op een aantal ontwikkelingen.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Bloggers

Whitepapers