of 64231 LinkedIn

Real-time democratie, kan het al?

Real-time democratie, kan het al? Bij burgers draagvlak creëren voor beleid, voordat het beleid is gemaakt. Kan technologie helpen?
Centric Reageer

Bij burgers draagvlak creëren voor beleid, voordat het beleid is gemaakt. Voor veel bestuurders is dat een mooie droom. Kan technologie helpen die waar te maken? Centric presenteert tijdens het i-Bestuur congres 2021 een aantal mogelijkheden, met extra aandacht voor het concept Partical, een platform voor digitale participatie.

De afstand tussen burger en overheid en een invulling van democratie in de 21ste eeuw is al enige tijd een zorg voor de overheid. Intelligente, digitale technologie kan helpen om deze puzzel beter en completer te leggen en zo de ontstane kloof te verkleinen. Maar wat betekent dat vanuit bestuurlijk perspectief? Kan technologie ervoor zorgen dat bestuurders doelmatig beleid blijven maken, maar dan op voorhand met een zo maximaal mogelijk draagvlak bij inwoners?

 

In deze sessie passeren diverse innovatieve, digitale mogelijkheden van participatie de revue, met een meer uitgebreide bespreking van het concept ‘Partical’: een platform waarop inwoners hun voorkeuren bij concrete beleidskeuzes op voorhand overlaten aan een door hen opgevoede, digitale evenknie van zichzelf. Met een overheid die deze 365 × 24 geheel anoniem kan bevragen. Grootschalig. Real time democratie!

 

De sessie wordt verzorg door Edwin Fennema, innovatiepartner van Centric.

 

Meer informatie en aanmelden voor iBC 2021.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

pss.marketing@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Webinars

Bloggers

Whitepapers