of 59318 LinkedIn

Overheden verbinden door standaardisatie

Centric Reageer
Centric heeft zich op 25 april als een van de eerste partijen aangesloten bij het API manifest van het Kennisplatform API’s. De deelnemers streven naar betere API’s om informatiesystemen van overheidsorganisaties eenvoudiger met elkaar te verbinden.

Application Programming Interfaces (API’s) zorgen ervoor dat IT-systemen zo ontwikkeld worden dat andere applicaties en systemen op een uniforme manier ondersteund worden. Het manifest beschrijft een aantal voorwaarden om de interoperabiliteit, kwaliteit en bruikbaarheid van API’s te versterken.

Het Kennisplatform API’s is een initiatief van Geonovum, Bureau Forum Standaardisatie, Kamer van Koophandel, VNG Realisatie en het Kadaster.


Overheden verbinden door standaardisatie

Centric is voorstander van standaardisatie en samenwerking om digitale diensten op een eenvoudige wijze met elkaar te laten communiceren en zo overheidsorganisaties en leveranciers te verbinden.

Ondertekenaars van het manifest geloven dat de Nederlandse overheid baat heeft bij een Kennisplatform API’s en dat het platform zich ‘moet inzetten voor een overheidsbrede API strategie om zo de interoperabiliteit, kwaliteit en bruikbaarheid te versterken’.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Whitepapers