of 59250 LinkedIn

Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) goed voorbereid op Omgevingswet

Reageer

Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) heeft het zaakgerichte VTH-systeem van Centric in gebruik genomen, de Suite4Omgevingsdiensten. Met deze totaaloplossing voor ruimtelijke ordening bereidt ODRA zich voor op de nieuwe Omgevingswet.

Suite4Omgevingsdiensten ondersteunt de professionals van Omgevingsdienst Regio Arnhem op het aandachtsgebied omgevingsrecht. Met de suite werkt ODRA zaakgericht, beschikt zij automatisch over authentieke basisgegevens en sluit zij aan op Omgevingsloket Online. De oplossing zorgt ervoor dat de omgevingsdienst efficiënt samenwerkt met de bevoegde instanties door informatie over basisgegevens, zaken en bijbehorende documenten automatisch digitaal uit te wisselen.
 
Transparante en overzichtelijke informatievoorziening

Met de Centric-oplossing voor ruimtelijke ordening verhoogt ODRA de kwaliteit van het proces rondom vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Daarnaast bereidt de dienst zich met de suite voor op de komst van de Omgevingswet, die transparantie en overzichtelijkheid vereist.

 

ODRA-directeur Ben Robben: “Onze eis was een systeem dat is aangepast aan onze processen, in plaats van andersom. De Suite4Omgevingsdiensten staat volledig in dienst van onze medewerkers en is flexibel in gebruik. Hiermee kunnen wij gemakkelijk voldoen aan onze verplichtingen aan gemeenten; een informatiehuishouding die op orde is en communicatie die transparant, betrouwbaar en volledig is.

 

Totaaloplossing voor ruimtelijke ordening

De Suite4Omgevingsdiensten is de totaaloplossing voor alle taken op het gebied van ruimtelijke ordening. De suite ondersteunt omgevingsdiensten met moderne geïntegreerde oplossingen op het gebied van Wabo, bodem en milieu. Daarnaast biedt Suite4Omgevingsdiensten functionaliteit voor alle gerelateerde zaken, zoals aan- en verkoopbeleid van gronden, beperkingenregistratie en het beheer van objecten, zoals monumenten.

 

Over ODRA

Omgevingsdienst Regio Arnhem is de uitvoeringsorganisatie voor meerdere taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor gemeenten in de regio en provincie Gelderland. Deze gemeenten zijn: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Ook is Omgevingsdienst Regio Arnhem voor deze overheden het aanspreekpunt voor milieuvraagstukken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers