of 59082 LinkedIn

Nieuwe eDienst ondersteunt gemeenten bij noodhulp aan zelfstandig ondernemers

Nieuwe eDienst ondersteunt gemeenten bij noodhulp aan zelfstandig ondernemers
Centric Reageer

Met een nieuwe eDienst kunnen Centric-gemeenten vanaf vandaag zelfstandig ondernemers in nood snel online inkomensondersteuning laten aanvragen. Centric biedt de tool kosteloos aan.

Vanwege de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus zien veel zelfstandige ondernemers hun inkomsten sterk verminderen. Om deze ondernemers te ondersteunen heeft het kabinet de noodmaatregel Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) in het leven geroepen.

 

Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), PinkRoccade en Wigo4it heeft Centric nagedacht over een praktische en snelle invulling van deze tijdelijke regeling.


Ondersteuningsaanvragen zelfstandigen automatisch verwerkt

Om onze klanten binnen de decentrale overheid te helpen bij het uitvoeren van deze regeling, heeft Centric een nieuwe eDienst opgezet die aanvragen automatisch verwerkt in de Suite4Werk en Inkomen: de eDienst Aanvragen Tozo.

 

Gemeenten die de bestaande online dienst van Centric voor het aanvragen van levensonderhoud en bijzondere bijstand al gebruiken, kunnen deze aanvullende eDienst Aanvragen Tozo vanaf maandag 30 maart aanbieden aan hun zelfstandig ondernemers.

 

Centric werkt nu aan een voorziening om ook klanten die nog geen online inkomensdiensten van Centric inzetten, maar wel werken met de Suite4Werk en Inkomen, te ondersteunen bij het verwerken van digitale ondersteuningsaanvragen.


Kosteloos te gebruiken voor Centric-klanten

Met de nieuw ontwikkelde tool wil Centric bijdragen aan een snel uitvoerbare regeling die in korte tijd een oplossing voor zelfstandig ondernemers biedt. Klanten van de bestaande eDienst voor Aanvragen kunnen deze tool om inkomensaanvragen digitaal te verwerken kosteloos gebruiken.

 

AfbeeldingWil je meer weten?

Richard Koppen, Business Marketeer

Neem voor meer informatie contact op met Richard Koppen via +31 6 1153 5893 of mail naar Richard.Koppen@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers