of 62812 LinkedIn

Maatregelen tegen Citrix-kwetsbaarheid

Maatregelen tegen Citrix-kwetsbaarheid
Reageer

Ook Centric neemt in lijn met het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) maatregelen om misbruik van het lek in de software van Citrix te voorkomen.

Zoals veel organisaties maakt ook Centric gebruik van Citrix ADC en Gateway servers. Voor de kwetsbaarheid in de zogenoemde NetScalers heeft Citrix op dit moment nog geen beveiligingsupdate beschikbaar.

 

Het NCSC heeft daarom Nederlandse organisaties die deze infrastructuur gebruiken, aangespoord om maatregelen te nemen. Het NCSC adviseert organisaties hun Citrix ADC en Gateway servers te onderzoeken en afhankelijk van de impact, te overwegen de servers uit te schakelen.

 

Verschillende organisaties hebben daarop besloten uit voorzorg hun Citrix-omgevingen uit te zetten. Medewerkers kunnen daardoor niet meer vanaf externe locaties inloggen op de Citrix-omgeving.

 

Mede op verzoek van klanten haalt ook Centric in overleg hun Citrix-omgevingen tijdelijk uit de lucht. Centric volgt hiermee het advies van het NCSC. Totdat een veilige oplossing beschikbaar is, werken wij met de hoogste prioriteit aan maatregelen om de impact voor onze klanten te minimaliseren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers