of 59561 LinkedIn

Klaar voor verplicht e-factureren in april

Klaar voor verplicht e-factureren in april. Voor 60 procent van de 106 overheidsorganisaties die nu zijn aangesloten op het Simplerinvoicing-netwerk is de aansluiting verzorgd.
Centric Reageer
Centric is als eerste grote IT-leverancier aan de lokale overheid in staat om e-facturen te versturen. Daarnaast heeft Centric de aansluiting verzorgd voor 60 procent van de 106 overheidsorganisaties die nu zijn aangesloten op het Simplerinvoicing-netwerk.

Vanaf 18 april 2019 zijn alle overheden verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Nog lang niet alle organisaties zijn daar op dit moment toe in staat.

 

106 organisaties zijn inmiddels klaar om via het Simplerinvoicing-netwerk e-facturen te ontvangen en te verwerken. Volgens het Programmabureau e-factureren van PIANOo sluit 60 procent daarvan aan via de e-factureren-oplossing van Centric. Deze maand staat er weer een tiental nieuwe aansluitingen gepland.

 

Na een succesvolle test hebben de organisaties e-factureren nu in productie genomen. Dankzij de aansluiting van hun financiële systeem Key2Financiën op het Simplerinvoicing FULL-netwerk, voldoen zij daarmee aan de verplichting voor overheden om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.


Centric verstuurt e-facturen

Klanten van Centric kunnen al sinds september 2017 e-facturen verwerken. De gemeente Meppel was de eerste van tien organisaties die in dat jaar via het financiële systeem Key2Financiën aansloten op het Simplerinvoicing-netwerk voor e-factureren.

 

Centric is de eerste grote IT-leverancier binnen de lokale overheidsmarkt die ook zelf e-facturen verstuurt. Behalve ontvangen wordt het medio Q2 voor Centric-klanten ook mogelijk om e-facturen te verzenden.


E-factureren: snel en veilig

Een elektronische factuur of e-factuur is geen pdf maar een digitaal bestand dat geautomatiseerd vanuit het ene financiële systeem wordt verzonden, zodat het zonder verdere tussenkomst kan worden verwerkt in het andere. Het automatisch transport en de registratie ervan versnelt het factuurproces voor overheidsorganisaties aanzienlijk.

 

Voor ontvangende organisaties is het prettig dat elektronisch factureren fouten bij de registratie voorkomt en meer grip geeft op de wettelijke betaaltermijn. E-factureren is daarnaast veilig, zorgt voor minder handelingen en voorkomt het zoekraken van facturen.


Ook op tijd klaar zijn voor e-factureren?

Bent u nog niet aangesloten op Simplerinvoicing? Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk e-facturen kunt ontvangen en verwerken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers