of 63966 LinkedIn

Jongeren aan het werk via 2TestIT

Jongeren aan het werk via 2TestIT. 2TestIT werkt samen met gemeenten en UWV
Centric Reageer

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar een functie in de IT, met dat doel zijn Centric en 2TestIT in 2020 een samenwerking gestart. 2TestIT werkt samen met gemeenten en UWV om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in beeld te brengen bij IT-werkgevers. Het bedrijf begeleidt deze jonge mensen naar reguliere functies door ze met coaching, opleidingen en bijscholing klaar te stomen voor het takenpakket van bijvoorbeeld Junior Developer of Tester.

 

Een eigen inkomen en zelfredzamer

Door deze jongeren naar werk te begeleiden, helpt 2TestIT ze een eigen inkomen te vergaren en zelfredzamer te worden. Het bedrijf en haar klanten leveren hiermee een bijdrage aan de banenafspraak, onderdeel van de Participatiewet. Werkgevers en de overheid willen daarmee tot 2026 in totaal 125.000 banen realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Wij kijken ernaar uit om samen jongeren aan werk te helpen

Nico van Dam, partner bij 2TestIT: “De samenwerking met Centric wordt gekenmerkt door betrokkenheid, openheid, enthousiasme en professionalisme.” Maarten Hillenaar, directeur Centric Public Sector Solutions: “De medewerkers zijn zeer enthousiast over hun takenpakket. Bij Centric geven we met deze samenwerking een mooie invulling aan ons MVO-beleid. We vinden het belangrijk om als bedrijf iets terug te doen voor de samenleving.”

 

Centric Leefomgeving

De jongeren die via 2TestIT voor Centric aan de slag zijn gegaan dragen bij aan de Centric-oplossing voor de Omgevingswet. Centric Leefomgeving is een van producten in het portfolio waarmee Centric de dienstverlening van gemeenten aan hun inwoners en bedrijven ondersteunt. In de video vertellen Rik Schonewille en Yannick Coolen over hun activiteiten voor 2TestIT en over hun opdracht voor Centric.

 

Meer weten?

Neem contact op met Richard Koppen, business marketeer, email PSS.Marketing@centric.eu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

pss.marketing@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Webinars

Bloggers

Whitepapers