of 59130 LinkedIn

Helemaal digitaal

Reageer

De doelstelling: een betrouwbare, veilige en betaalbare digitale overheid. Wanneer? In 2017. Is dat ambitieus? Nou en of. Haalbaar? Met een tandje erbij wel. Zicht op de eindstreep maakt onvermoede krachten los. Die kunnen we mooi aanwenden om samen de schouders eronder te zetten en nog voor het einde van dit jaar een e-overheid te realiseren die haar processen zoveel mogelijk heeft ingericht op de vraag van burgers en bedrijven. Die geen overbodige vragen stelt en waar je ’s avonds of in het weekend net zo makkelijk een vergunning regelt of je verhuizing doorgeeft – een overheid, kortom, waarmee je prettig zaken doet.

Met de finish in zicht is het nu wel tijd voor de eindsprint. Eerder dit jaar publiceerde Deloitte in opdracht van de ICT Uitvoeringsorganisatie een rapport over de stand van zaken rond de digitale dienstverlening van lokale overheden. Een overzichtskaartje in het rapport laat in donkergroen zien welke gemeenten daarmee het verst zijn. Meer dan 80 procent van de dienstverlening verloopt daar al digitaal. Blauwgekleurd zijn de regio’s waar dat percentage schommelt rond de 50. Laat ik het zo zeggen: die kaart is aan de blauwe kant.

 

Gelukkig zijn de tools om ‘m helemaal groen te krijgen al voorhanden: met gebruiksvriendelijke apps, e-diensten, open koppelvlakken, aansluitingen op landelijke voorzieningen en themaportalen voor burgerzaken en het sociaal domein, stomen we uw informatievoorziening samen klaar voor de integrale, hoogwaardige dienstverlening die van u verwacht wordt. Want dat is de ambitie: burgers en bedrijven die hun zaken met de overheid digitaal afhandelen, waar en wanneer het hen uitkomt.

 

Zelf digitaliseren we natuurlijk naar hartenlust mee. Ook dit Centric Overheid-magazine heeft daarom een moderne digitale jas gekregen. Eentje die zich aanpast aan uw apparaat. Bij een e-overheid past tenslotte een e-magazine. Ik wens u veel leesplezier, waar en wanneer dan ook.

 

AfbeeldingNoor Ferket

Directeur Centric Public Sector Solutions

 

Magazine ontvangen?

Het magazine Centric Overheid informeert klanten bij de lokale overheid over actuele ontwikkelingen rond overheid en ICT. Wilt u de Centric-magazines ontvangen? Abonneer u kosteloos via centric.eu/magazines.

Eerder verschenen nummers zijn ook online te bekijken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers