of 59179 LinkedIn

Gouda en Centric binden strijd aan met personeelstekort in de IT

Reageer

De gemeente Gouda en UWV werken binnen het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland samen om werkzoekenden naar werk te begeleiden. Centric en het WSP bundelen nu de krachten en met succes: tien mensen starten bij Centric in een baan met een opleiding.

De laatste jaren trekt de groei binnen de ICT-sector weer flink aan, waardoor een tekort aan voldoende opgeleid personeel dreigt. Ook Centric merkt de gevolgen van deze ontwikkeling. Om het tekort aan personeel te helpen oplossen, heeft het WerkgeversServicepunt Midden-Holland samen met Centric de mogelijkheden verkend.

 

Werkzoekenden die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor reguliere vacatures, krijgen via deze publiek-private samenwerking alsnog een kans op werk. Zij krijgen eerst een opleiding aangeboden, waarna zij bij succesvolle afronding een goede kans maken op een baan bij of via Centric.

 

Tien mensen aan het werk

Tien werkzoekenden zijn net gestart met een opleiding bij Centric of doen dat binnenkort. Deze werkzoekenden zijn geselecteerd, vanwege hun belangstelling voor ICT en motivatie om bij Centric aan de slag te gaan. Afhankelijk van hun achtergrond en belangstelling worden zij opgeleid tot applicatiebeheerder, programmeur of helpdeskmedewerker.

 

Wethouder van Gelder: ‘We zetten de samenwerking voort’

Wethouder van Gelder van de gemeente Gouda: ‘Ik ben bijzonder trots op het feit dat we hier vandaag staan. Met Tien mensen die een prachtige kans krijgen op een goede opleiding en een mooie baan. Door samen met Centric, het UWV en de gemeente Gouda het avontuur aan te gaan en samen op zoek te gaan naar oplossingen, gaan al deze mensen nu aan de slag. We hebben de denkkracht gebundeld en samen gewerkt aan dit mooie resultaat! Maar hier stopt het niet. We zetten deze samenwerking voort, zodat Centric ook in de toekomst op goed gemotiveerd personeel kan rekenen.’

 

Nog meer mensen aan het werk

Tristan Koch, Sustainability Officer bij Centric, sluit zich bij de wethouder aan: ‘Ik ben zeer tevreden. Er staan tien zeer gemotiveerde mensen klaar. Dat zij bij indiensttreding nog niet beschikken over de juiste diploma’s is in deze samenwerking van ondergeschikt belang. Wij hebben met Centric Education al jaren ervaring met het opleiden en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ook in het kader van Social Return. Na de evaluatie van dit eerste traject gaan we ervan uit dat we door deze samenwerking straks nog meer mensen een mooie kans op werk kunnen bieden.’

 

Contact

Tristan Koch, Sustainability Officer 
06 22 92 55 46 / tristan.koch@centric.eu

 

.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers