of 58952 LinkedIn

Gerard Stroeve

Gerard Stroeve is als Manager Security & Continuity Services verantwoordelijk voor de diensten die Centric levert op het gebied van informatiebeveiliging en continuïteitsmanagement. Vanuit zijn rol als management adviseur heeft hij veel organisaties geholpen bij het opstellen van beleid, het analyseren van bedrijfsrisico’s en het opstellen van beveiligings- en continuïteitsplannen. Ook begeleidt hij organisaties bij de certificering voor de ISO 27001- norm.

 • De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in vijf concrete thema’s

  Reageer

  Op 25 mei 2018 treedt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG, in het Engels de GDPR) in werking. Er geldt dan in de hele EU één zelfde wet over het bewaren, gebruiken en beschermen van persoonsgegevens. Heeft u alle wetsartikelen al doorgenomen? Onze experts wel! Ontdek in deze blog de vijf hoofdthema’s van de AVG. Zo heeft u houvast bij de implementatie van de wet.

 • De drie belangrijkste security-thema’s voor 2016

  Reageer

  Informatiebeveiliging krijgt ieder jaar meer aandacht. En met recht, want de potentiële impact van een lek, cyberaanval of systeemcrash is groter dan ooit. Onze afhankelijkheid van (digitale) informatie groeit onophoudelijk. Maar waarop moet u zich in 2016 richten? Als ik organisaties en security-specialisten die vraag stel, dan komen drie thema’s telkens terug. Dit jaar zullen de volgende security-thema’s een prominente rol spelen: cloudsecurity, privacy en awareness.

 • Zonder dataclassificatie geen passende informatiebeveiliging

  Reageer

  Eén van de kritische succesfactoren voor informatiebeveiliging, is ervoor zorgen dat deze passend is. Maar wat is passend? Het antwoord op deze vraag wordt, naast de dreigingen en kwetsbaarheden, voor een belangrijk deel bepaald door de classificatie van de informatie.

  Welke data moet na een calamiteit als eerste weer beschikbaar zijn? Hoe lang mag de salarisadministratie uit de lucht zijn? En wat gebeurt er als een medewerker klantdossiers laat slingeren in de trein?

 • De wassen neus van de doe-het-zelf uitwijkvoorziening

  Reageer

  Met name in de lokale overheid zag je afgelopen jaren de trend van de ‘doe-het-zelf uitwijkvoorziening’. Een groeiend aantal gemeenten koos ervoor om zelf uitwijkvoorzieningen te exploiteren. Hetzij in eigen beheer, hetzij in een constructie met buurgemeenten. Een goed uitgewerkte business case of een wankele redenatie?

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Bloggers

Whitepapers