of 59250 LinkedIn

Gerard Sanderink reikt studiebeurzen uit aan Twentse studenten

Reageer
Op de Saxion Stadscampus in Enschede zijn vrijdag voor de tweede keer de Gerard Sanderink Studiebeurzen uitgereikt. Zestien studenten beginnen dit nieuwe studiejaar met een beurs van Sanderink.

Met de studiebeurzen van elk 10.000 euro per jaar wil Centric-oprichter Gerard Sanderink jonge, talentvolle techniekstudenten stimuleren in hun verdere ontwikkeling en zo iets terugdoen voor zijn geboorteregio Twente. Vorig jaar ontvingen al negen studenten de toelage, van wie acht studenten daar ook in 2015 weer op kunnen rekenen. Verder namen acht nieuwe veelbelovende studenten een Sanderink-beurs persoonlijk in ontvangst. Vier van hen studeren aan de Universiteit Twente. De andere vier zijn verbonden aan Saxion.

 

Studiebeurs biedt vrijheid

Saxionstudent Laura te Nijenhuis is blij met de armslag die de beurs haar geeft: “Tijd die ik anders aan werk zou spenderen, kan ik nu gebruiken voor school, vrijwilligerswerk en sport. Ook volg ik een minor aan de Wageningen UR. Zonder de Sanderink-beurs had dat nooit gekund. De beurs heeft mij dus heel veel vrijheid opgeleverd om mezelf te ontwikkelen.”

 

Jaarlijks bepaalt de Stichting Gerard Sanderink op basis van een aantal criteria aan wie de beurzen worden toegekend. Zo moeten de studenten wonen in Twente en een technische studie volgen aan de Universiteit Twente of Saxion. Bovendien moeten zij bereid zijn zich na afronding van de studie enige tijd te verbinden aan een Twents bedrijf en zich maatschappelijk breed te ontwikkelen.

 

Over Gerard Sanderink

Ondernemer Gerard Sanderink is onder meer eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments, waaronder IT-bedrijf Centric, technologiebedrijf Strukton en advies- en ingenieursbureau Antea Group vallen.

 

De geboren en getogen Twentenaar draagt de regio een warm hart toe. Zijn Stichting investeert het dividend van de bedrijven in de toekomst van Twente, onder andere via het verstrekken van studiebeurzen en de oprichting van het Sanderink Technology Centre, een innovatiecentrum dat ruimte biedt aan talentvolle jonge technici.


In het Centric Overheid-magazine vertelde Sanderink eerder dit jaar dat hij graag iets nalaat aan de samenleving: “Ik wil bewijzen dat dingen beter, anders kunnen. Geld verdienen is daarbij niet mijn drijfveer. Ik vind het dan ook belangrijker om samen met mijn collega’s een organisatie te leiden die zekerheid biedt aan klanten en medewerkers.”

 

Contact

Marlies Aanhaanen, Manager Communications
 +31 6 50 50 77 11 / marlies.aanhaanen@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers