of 59185 LinkedIn

Gemeente Waalre geeft modern werkgeverschap vorm met Motion

Reageer

AfbeeldingDe gemeente Waalre werkt sinds enkele maanden met Motion, de volgende generatie eHRM van Centric. Na een intensief en inspirerend co-creatietraject en een daaropvolgende pilot is de Brabantse gemeente begin 2017 live gegaan met het systeem.

De grootste aantrekkingskracht van Motion is het gebruikersgemak voor de medewerkers die in Motion onder meer zelf hun gegevens kunnen wijzigen en invoeren, declaraties indienen, verlof aanvragen en de salarisstrook inzien. Medewerkers kunnen in het systeem ook zelf aangeven hoe zij hun Individueel Keuzebudget (IKB) willen besteden, waarmee de gemeente Waalre vorm geeft aan modern werkgeverschap.

De overgang naar Motion is voor Waalre meer dan alleen een overgang naar een nieuw HRM-systeem. In juli 2012 brandde het gemeentehuis af waardoor de gemeente lange tijd alleen de noodzakelijke voorzieningen kon bieden.

 

Nieuw en innovatief

Sylvia Mollen, I&A-coördinator bij de gemeente: “Voor onze ICT-voorzieningen betekende de brand dat wij lang op een uitwijkomgeving hebben moeten werken. Het was voor ons toen belangrijk om de hoogst noodzakelijke voorzieningen te kunnen continueren. Inmiddels zijn we op een punt dat we als gemeente weer ruimte hebben voor innovatie en doorontwikkeling. Wij weten uit ervaring wat het betekent om niet over je applicaties te kunnen beschikken, vandaar dat wij steeds vaker kiezen voor een SaaS-oplossing. Toen de gelegenheid zich voordeed om als pilotgemeente mee te werken aan de invulling van Motion, zagen wij dat als een mooie kans om op ICT-vlak weer iets nieuws en innovatiefs te kunnen doen voor de medewerkers en de organisatie.”

 

Toekomstgerichte netwerkgemeente

Rianne Grooten, P&O-consultant bij de gemeente: “Het is onze ambitie een innovatieve en toekomstgerichte netwerkgemeente te zijn. Motion sluit volledig aan bij de huidige trend van verregaande digitalisering en selfservice, en in ons geval door de verhuizing naar een nieuwe werkplek ook bij het nieuwe werken. Straks in het nieuwe gemeentehuis faciliteren we de medewerkers met de nieuwste arbovoorzieningen en maken zij kennis met activiteitgebonden werkplekken. Motion als moderne eHRM-oplossing past daar prima bij. Medewerkers kunnen op een eenvoudige en overzichtelijke wijze flexibel gebruikmaken van onze arbeidsvoorwaarden. Zij kunnen via Motion een individuele keuze maken die past bij hun levensfase, persoonlijke wensen en doelen.”

 

Contact

HR & Payroll Solutions
 +31 736 86 85 00 / info.HRPS@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers