of 59179 LinkedIn

Gemeente Meppel klaar voor e-factureren

Reageer
De gemeente Meppel is als eerste gemeente klaar voor de ontvangst van e-facturen via de Simplerinvoicing FULL-oplossing van Centric.

Vanaf april 2019 zijn alle overheden verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Gemeenten die Key2Financiën gebruiken, kunnen daar nu al mee starten.

Na een succesvolle test heeft de gemeente Meppel e-factureren nu in productie genomen. Dankzij de aansluiting van haar financiële systeem Key2Financiën op het Simplerinvoicing FULL-netwerk, voldoet Meppel aan de verplichting voor overheden om e-facturen te kunnen ontvangen, met minimale inspanning van de gemeente en zonder inzet van derden.

 

Foutloze registratie van facturen

Facturen die via Simplerinvoicing binnenkomen, worden zonder menselijke tussenkomst geregistreerd. Na verzending staat de factuur binnen enkele ogenblikken in het financiële systeem. Voor leveranciers is het prettig dat e-factureren organisaties meer grip geeft op de wettelijke betaaltermijn.

Teamleider ICT Harrie Veldman van de gemeente Meppel: “Hiermee voldoen we als één van de eerste gemeenten aan de wettelijke plicht voor het kunnen ontvangen van e-facturen. Groot voordeel van elektronisch factureren is dat het fouten bij de registratie voorkomt. Wat niet fout gaat, hoeft ook niet rechtgezet. Ook leveranciers hebben daar baat bij.”

 

Veilig versturen

Het automatisch transport van facturen en de registratie daarvan versnelt het factuurproces voor overheidsorganisaties aanzienlijk. Dankzij minder administratieve lasten levert e-factureren daarnaast een tijdsbesparing op.

Het netwerk Simplerinvoicing FULL is veilig, doordat het berichtenverkeer via het PEPPOL-transportkanaal loopt. De authenticiteit en integriteit van de factuur zijn daardoor gegarandeerd.

 

Meppel klaar voor e-factureren

Applicatiebeheerder Erik Feijen (gemeente Meppel) en projectleider Rein van Lieshout (Centric) 

 

Contact

Silvia Thape, Communicatieadviseur
+31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers