of 61441 LinkedIn

Gemeente Hoeksche Waard blij met e-HRM Motion

Gemeente Hoeksche Waard blij met e-HRM Motion. Nieuwste generatie e-HRM-oplossing
Centric 1 reactie

De gemeente Hoeksche Waard heeft begin dit jaar Motion in gebruik genomen. Na een aanbesteding die in juli 2019 aan Centric werd gegund, heeft de gemeente na een goed verlopen implementatie in samenwerking met Bonte Bij, de overstap naar de nieuwste generatie e-HRM-oplossing gemaakt.

Medewerkers van de gemeente hebben de HR-oplossing van Centric met veel enthousiasme in gebruik genomen. Rijanne Nootenboom, Functioneel Beheerder HRM bij Hoeksche Waard: “De declaraties en verlofaanvragen stromen binnen, medewerkers vinden steeds meer hun weg binnen het systeem.”


Vlekkeloze overgang

Motion is met open armen ontvangen door haar collega’s, vertelt Rijanne: “De overstap naar een nieuw systeem zorgt vaak voor wat weerstand uit de organisatie, maar in de praktijk merken we daar nu niks van. Dat Motion enthousiast is ontvangen, blijkt wel uit de vele declaraties, IKB- en verlofaanvragen die binnenstromen. Een teken dat onze medewerkers Motion als prettig en gebruiksvriendelijk ervaren. En dat zonder uitgebreide ondersteuning.”

Dat Motion intuïtief even makkelijk werkt op je telefoon als pc, ervaart Hoeksche Waard als een groot voordeel. Rijanne: “Onze medewerkers zijn snel wegwijs in het systeem en dat zorgt voor weinig vragen aan de HR-afdeling en functioneel beheer.”


‘Motion is gebruiksvriendelijk en fris’

Op 7 januari vierde het team HRM en Functioneel Beheer de livegang. De eerste reacties uit de organisatie waren veelzeggend: van teammanagers tot medewerkers, iedereen reageerde positief op Motion.

Rijanne: “Zelfs kritische collega’s waren snel om. De gebruiksvriendelijkheid en de frisse uitstraling van Motion, maken dat mensen er met plezier mee aan de slag gaan. We organiseren nog inloopdagen voor onze medewerkers, maar ik verwacht niet dat het heel druk wordt. Een goed teken!”


Over gemeente Hoeksche Waard

De Zuid-Hollandse gemeente Hoeksche Waard is een jonge gemeente met zo’n 87.000 inwoners. Jong, omdat de gemeente pas sinds 1 januari 2019 onder deze naam actief is, samengesteld uit de voormalige gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen en drie samenwerkingsverbanden. Functioneel beheerder Rijanne: “Voordat we overstapten naar Motion heeft Centric ons ook begeleid bij de gemeentelijke herindeling die met ingang van 2019 van kracht was. De implementatie van Motion samen met Centric was een mooie volgende stap in onze samenwerking.”

 

Meer weten over Motion?

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rob Duim (functioneel beheer) op
Vraag: welk systeem gebruikte jullie hiervoor?

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers