of 58952 LinkedIn

Gemeente Ermelo live met BAG-oplossing Key2BAG

Centric Reageer

De gemeente Ermelo, onderdeel van de samenwerking Meerinzicht, is in november succesvol overgestapt naar Key2BAG, de Centric-oplossing voor het beheer van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG).

Sinds 2015 verzorgt het samenwerkingsverband Meerinzicht een deel van de bedrijfsvoering voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Vanaf 1 januari 2018 profiteren de gemeenten ook van de voordelen van samenwerking in het BAG-beheer.


Eenduidig beheer

Onderdeel van de samenwerking is de harmonisatie van applicaties, waaronder die voor het BAG-beheer. Daardoor wordt het beheer eenduidiger en kunnen de gemeenten ervaringen uitwisselen. De gemeenten Harderwijk en Zeewolde gebruikten Key2BAG al. In het kader van de harmonisatie is ook de gemeente Ermelo nu live met de BAG-applicatie van Centric.


Samenwerken op maat

Soms wordt de applicatie gehost door een derde partij en soms kiezen gemeenten ervoor om in één applicatie samen te werken. In overleg heeft Meerinzicht ervoor gekozen om een nieuwe applicatie voor gemeente Ermelo in gebruik te nemen.


Datascan checkt kwaliteit van gegevens

Standaard onderdeel van de BAG-implementatie is een datascan. Daarmee wordt de kwaliteit van de gegevens tijdens de dataconversie gecontroleerd. Het project is voorspoedig verlopen, mede dankzij de goede ondersteuning vanuit de gemeente Harderwijk, die de applicatie host.


Meerinzicht: ‘Key2BAG past uitstekend bij onze werkwijze’

Dik Karssen, adviseur Geo-informatie en Landmeten bij Meerinzicht, is blij met de flexibiliteit in Key2BAG: “Prettig aan Key2BAG is de uitgebreide geometrie-functionaliteit. Je kunt geometrie op de kaart schetsen, maar je kunt die ook importeren uit een werkvoorraad lijst of vanuit de kaart. Daarnaast ondersteunt de applicatie zowel werken met wizards, als werken vanuit één scherm. Key2BAG past uitstekend bij onze werkwijze.”

 

Contact

Silvia Thape, Communicatieadviseur

+31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers