of 59179 LinkedIn

Gemeente Dongen stapt over naar nieuwe oplossingen voor BAG en Wkpb

Reageer

De Brabantse gemeente Dongen is onlangs succesvol overgestapt naar de Centric-oplossingen voor het beheer van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en publiekrechtelijke beperkingen.

Sterk gewijzigde omstandigheden in de markt dwingen een groot aantal gemeenten momenteel om kritisch te kijken naar hun applicatielandschap, zoals de applicaties voor de BAG-registratie en Wkpb-registratie.

 

Na een zorgvuldige verkenning koos de gemeente Dongen voor de Centric-oplossingen Key2BAG en Key2Beperkingen. Centric ondersteunde Dongen al met Key2Informatie, de applicatie voor het in samenhang ontsluiten van basisgegevens. Beide nieuwe applicaties sluiten hier naadloos bij aan.

 

Gebruiksvriendelijk

Peter van der Schriek, beleidsmedewerker en BAG-beheerder bij gemeente Dongen: "We zijn blij met de soepele overgang. De applicaties van Centric passen perfect in ons applicatielandschap. Bovendien zijn ze gebruiksvriendelijk!"

 

Na de opdracht in maart volgde een strak geplande implementatie. Dat moet ook wel voor applicaties die essentiële gemeentelijke taken ondersteunen. Standaard onderdeel van de implementatie is een datascan, waarmee de kwaliteit van de gegevens tijdens het inrichten direct kan worden verbeterd.

 

Een dataconversie bleek niet noodzakelijk voor het vullen van Key2Beperkingen. Alle beperkingen van de oude Wkpb-registratie zijn in korte tijd opgevoerd in de nieuwe oplossing. Geheel volgens planning waren beide registraties vóór 1 mei gevuld.

 

Afbeelding

 

Peter van der Schriek (BAG-beheerder), José Hooghiemstra (projectmanager), Nick van den Boer (plaatsvervangend BAG-beheerder) Jan Bouma (projectmanager Centric), Redouan Ahaloui (BAG-Consultant Centric), Robin Noldus (productaccountmanager Centric), Hans Struijs (medewerker Geo-informatie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers