of 59082 LinkedIn

Geheel digitale afhandeling omgevingsvergunning Stadsdeel Zuid

Reageer
Stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam handelt vanaf vandaag het verlenen van de omgevingsvergunning geheel digitaal af. Net als in het Stadsdeel Centrum is de Suite4Vergunningen van Centric geïmplementeerd en is er een koppeling gemaakt met het Omgevingsloket online (OLO).

Het is voor de medewerkers van Stadsdeel Zuid en Centric geen eenvoudige klus geweest, omdat een koppeling van de Gemeentelijke Voorziening (GV) van Amsterdam met OLO geen standaard werk is. Maar nu het gelukt is kunnen de medewerkers de omgevingsvergunning digitaal afhandelen. Dit is niet alleen sneller en effectiever, maar het systeem biedt ook de mogelijkheid tot het maken van managementrapportages. Deze rapportages geven een beter inzicht in het proces van vergunningverlening.

 

Vier maanden

Bojan Blagojevic, betrokken als accountmanager van Centric bij het proces, is enthousiast over de werkwijze. "Volledig geautomatiseerd vergunningenproces inclusief koppeling met het OLO in minder dan vier maanden voor elkaar gekregen. In Amsterdam Zuid kan het! Amsterdam Zuid koos er niet voor om het wiel opnieuw uit te vinden, maar maakte gebruik van de expertise van Amsterdam Centrum en Centric."

 

De digitalisering van het proces is zeker geen routineklus geweest, stelt ook Frank Stegeman van Centric "We hebben veel spannende momenten met elkaar mogen beleven tijdens dit intensieve en korte traject. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn: Een volledig gedigitaliseerde koppeling tussen Suite4Vergunningen, de GV en het OLO", aldus de consultant Vergunningen en Koppelvlakken bij Centric.

 

Valery Kalee is als projectleider ITvanuit het Stadsdeel Zuid betrokken bij het project en is zeer te spreken over de manier waarop de klus is geklaard.  "Ik heb enorme bewondering voor de inzet en samenwerking met de leverancier, stadsdeel Centrum en Dienst ICT. Er is niet alleen een technische verbinding gelegd, maar ook één tussen mensen die voor een resultaat gaan!"

 

Centric en Stadsdeel Zuid hebben donderdag 25 augustus feestelijk stilgestaan bij de invoering van de digitale afhandeling van de omgevingsvergunning.

 

 

Fotobijschrift: Projectleiders Valery Kalee van Stadsdeel Zuid en René Ploeg van Centric snijden samen de taart aan als officieel startmoment voor het digitaal verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Voor meer informatie:

Centric IT Solutions

Silvia Thape

Communicatiecoördinator

Telefoon: + 31 182 34 50 00

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers