of 59250 LinkedIn

Digitale Belastingbalie drempelvrij

Reageer

Ook belastingplichtigen met een beperking kunnen hun belastingzaken voortaan eenvoudig online regelen. De Digitale Belastingbalie van Centric ontving onlangs het keurmerk van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl.

Via de Digitale Belastingbalie kunnen burgers opgelegde belastingaanslagen raadplegen en online bezwaar indienen. Na een succesvol doorlopen audit door Stichting Waarmerk drempelvrij.nl is de Belastingbalie nu gecertificeerd voor Webrichtlijnen 2.0 niveau 3, de hoogste categorie.
 

Vanaf 2015 horen alle gemeentelijke websites te voldoen aan de Webrichtlijnen. De richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid van webcontent en hebben als doel om zoveel mogelijk gebruikers toegang te verschaffen tot online informatie en dienstverlening.

Websites die gebouwd zijn conform de richtlijnen zijn dan ook optimaal toegankelijk via diverse apparaten en browsers, en voor gebruikers met een visuele of auditieve beperking.

 

Ook dragen de Webrichtlijnen bij aan de vindbaarheid van websites via zoekmachines. Gemeenten die de balie inzetten hebben de zekerheid dat hun website voldoet aan de hoogste normen voor toegankelijkheid.

 

Meer weten over de Digitale Belastingbalie?

De Digitale Belastingbalie biedt de burgers en bedrijven in uw gemeente digitaal gemak. Ga voor meer informatie naar centric.eu/belastingbalie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers