of 60264 LinkedIn

De gemeente van de toekomst: standaard en toch persoonlijk

De gemeente van de toekomst: standaard en toch persoonlijk.  Hoe verbeteren gemeenten hun dienstverlening in het sociaal domein?
Centric 1 reactie
Door hun dienstverlening verder te standaardiseren houden gemeenten tijd over voor persoonlijke dienstverlening en maatwerk waar die het meest nodig is. En: wanneer wordt online zakendoen met de overheid even gemakkelijk als webwinkelen?

Hoe verbeteren gemeenten hun dienstverlening in het sociaal domein? Door meer te standaardiseren in hun informatievoorziening en meer te differentiëren in hun dienstverlening, zo luidde een van de conclusies van het Actualiteitendiner Sociale Allianties in oktober vorig jaar.

 

Het aanbod van dienstverlening is ‘one size fits all’, terwijl er grote verschillen bestaan tussen groepen burgers. Gemeentelijke dienstverlening kan verbeteren door die op burgerprofielen af te stemmen. Als gemeenten meer standaardiseren en hun dienstverlening voor de grootste groep eenvoudig en toegankelijk maken, dan spelen ze geld en tijd vrij voor groepen die net buiten de standaard vallen: alleen zo krijgen álle burgers de dienstverlening die hen het beste past.


Bekijk het magazine

Op zoek naar de fundamenten voor een informatiegedreven overheid initieert de Blommestein Groep in samenwerking met Centric de Actualiteitendiners: kleinschalige en inhoudelijke dinerdialogen met een bijzondere mix van stakeholders uit de lokale overheid.

 

In dit derde Magazine over de Actualiteitendiners ligt de focus op dienstverlening door gemeenten. Lees het magazine!

 

Contact

Silvia Thape, Communicatieadviseur
+31 6 10 93 57 21 / silvia.thape@centric.eu

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door van Koll op
Mijn ervaring is niet zo denderend

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers