of 59281 LinkedIn

De AVG in vijf thema's

De AVG in vijf thema's: compliancy, transparantie, security, governance, organisatie
Centric Reageer

Vanaf 25 mei 2018 moet iedereen voldoen aan de regels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, in het Engels de GDPR). In de hele EU geldt dan dezelfde wet “betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.”

Per datum van inwerkingtreding geldt de verordening onverkort in alle lidstaten van de EU. Er zal dus geen vertaalslag naar nationale interpretatie en wetgeving plaatsvinden. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt te vervallen.

 

De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. U, als organisatie die persoonsgegevens verwerkt, krijgt meer verplichtingen. Een belangrijk aspect hierbij is dat u, meer dan dat nu het geval is, de verantwoordelijkheid heeft om te kunnen aantonen dat u zich aan de wet houdt en dat uw bescherming van persoonsgegevens op orde is.

 

Lees er meer over in deze whitepaper.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers