of 59082 LinkedIn

Cloudtransitie Gemeente Werkendam afgerond

Reageer

Eind juni heeft Centric de overgang naar IT uit de cloud voor de gemeente Werkendam afgerond. Werkendam is de eerste Nederlandse gemeente die al haar IT in de cloud zet. De Gemeente Werkendam heeft haar complete kantoorautomatisering en alle backoffice-applicaties in een door Centric geleverde private cloud gezet. Hieronder vallen ook de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA), tientallen andere applicaties en alle geogerelateerde gegevens zoals bestemmingsplannen, milieugegevens en de basisregistratie gebouwen.

Technisch beheer

Centric neemt, naast de uitrol van de private cloud, ook alle technische beheertaken van Werkendam over. Daar valt ook het beheer van de lokale werkplekken en netwerken onder. Het functioneel applicatiebeheer doet Werkendam zelf. Ook blijft de gemeente zelf de regie over de IT voeren.

 

Negen maanden

De migratie naar de cloud heeft nog geen jaar gekost. Op 6 september 2012 zetten de beide partijen hun handtekening onder de overeenkomst en op 24 juni 2013 ging de private cloud van Werkendam live. In negen maanden tijd zijn zo’n honderd applicaties en bijna twee miljoen bestanden overgezet naar de cloud.

 

Ervaringen delen

Werkendam is de eerste gemeente die volledig naar de cloud overstapt en is dus toonaangevend. Gemeentesecretaris Erwin Koenen: “Wij denken dat het werken vanuit de cloud de komende jaren een enorme vlucht zal nemen, ook binnen de overheid. We willen onze ervaringen graag delen en waar mogelijk samenwerken met gemeenten met dezelfde ambities. Wij krijgen al vragen van andere gemeenten die met belangstelling de cloudgang in Werkendam hebben gevolgd.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers