of 61869 LinkedIn

Centric ondertekent gemeentelijke verwerkersovereenkomst

Zekerheid voor opdrachtgevers. Centric ondertekent gemeentelijke verwerkersovereenkomst
Centric Reageer
Centric heeft zich aangesloten bij de eerste standaard verwerkersovereenkomst voor gemeenten en leveranciers. Tijdens een bijeenkomst van VNG-Realisatie ondertekende directeur Maarten Hillenaar van Centric Public Sector Solutions de overeenkomst.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht gemeenten een verwerkersovereenkomst af te sluiten met alle partijen die namens hen persoonsgegevens verwerken.

Om dat eenvoudiger te maken, hebben gemeenten en leveranciers een standaardovereenkomst opgesteld met richtlijnen over het verwerken van persoonsgegevens tussen gemeenten en hun opdrachtnemers (IT-partners of derden die diensten leveren).


‘Zekerheid voor onze opdrachtgevers’

Centric-directeur Maarten Hillenaar: “Deze overeenkomst bespaart zowel gemeenten als hun partners tijd en geeft onze opdrachtgevers de zekerheid dat Centric voldoet aan de verplichtingen van de AVG. Mooi dat we dit in gezamenlijkheid hebben kunnen doen.”

 

Gemeentelijke bestuurders hebben de nieuwe standaard op 5 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNG bekrachtigd. Tijdens de leveranciersbijeenkomst hebben verschillende leveranciers zich aangesloten bij de verwerkersovereenkomst.

 

De ondertekening onderstreept volgens VNG-Realisatie ‘het belang van heldere afspraken rondom gegevensbescherming.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

 

 

Antwerpseweg 8, 2803 PB Gouda 

0182 - 34 57 01 

info.pss@centric.eu

www.centric.eu/overheid

Meer nieuws

Bloggers

Whitepapers